Egyházi vezetők a Sándor-palotában

2012. december 12., szerda

Áder János köztársasági elnök a magyarországi egyházi vezetőket látta vendégül december 11-én.

A Magyarországi Református Egyházat a négy egyházkerület püspökei: Bölcskei Gusztáv, Csomós József, Steinbach József és Szabó István, valamint a Zsinat világi elnöke, Huszár Pál képviselték. 

A találkozón Áder János elmondta, hogy Magyarország államfőjeként tisztelettel hajt fejet a történelmi egyházak hitéletben és azon túlmutató teljesítménye előtt, mivel az nélkülözhetetlen hozzájárulást jelent a nemzet fennmaradásához és életünk szilárd erkölcsi támasztékához.  Az egyházak megtartó ereje száz és százezreket kapcsol össze - hangoztt el. Az egyházvezetőkkel való találkozás azt a fontos üzenetet közvetíti mindenkinek, hogy legyen bár különböző hitünk, vallásunk, legyen bár eltérő a meggyőződésünk és sokféle kötődésünk, mégis egyek vagyunk: magyarok.
És ebben az egészben minden rész egyaránt fontos, amit ádvent idején kétszeresen is érdemes hangsúlyoznunk - folytatta Áder János. 

A köztársasági elnök arra is figyelmeztette a püspököket, hogy rájuk és egyházaikra mindenkiénél nagyobb feladat hárul a karácsonyi ígéret valóra váltásában.Az államfő szerint a karácsony csodájában egy ígéret születik meg évről évre, amely arról szól, hogy jobbá tehetjük életünket, ha szeretettel, azaz nyitottan és tisztelettel, a megértés szándékával fordulunk egymáshoz. áder János beszéde végén azon reményét fejezte ki, hogy az ádvent és a hanuka alkalmából gyújtott gyertyák fényei minden magyar életébe több világosságot hoznak.

Forrás: MTI

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió