A Kálvinista Szemle júniusi számáról

2010. június 02., szerda

altA küszöbönálló parlamenti választásokról, a beázott zempléni műemlék templomról és a Fiatal Reformátusok Szövetségéről is ír a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos lapja.

Molnár István királyhelmeci lelkész az Istennek tetsző választásainkra irányítja a figyelmet, Fekete Vince főgondnok és Fazekas László püspök pedig arra buzdítanak, hogy ne engedjük, hogy rólunk nélkülünk döntsenek. A gyermeknap kapcsán Gasparecz Tihamér, a jókai Jó Pásztor Háza munkatársa a kiszolgáltatott gyermekekkel kapcsolatos aggodalmait fogalmazza meg. Az Olvasólámpa rovatban az Isten emberi valóságáról szóló, Hit – kapcsolat című könyvről olvasható recenzió.

A lap bemutatja a beázott zempléni műemlék templomot, a boldogságot pedig az istenfélő és az evolúciót valló ember szempontjából is megvilágítja. Élménybeszámoló olvasható benne az Európai Magyar Evangéliumi Ifjúsági Konferencia nagyheti találkozójáról, a Fiatal Reformátusok Szövetsége Duna Menti Egysége működéséről pedig Gyurcsis Júlia kapcsolattartó ír. A gyermek- és ifjúsági rovatban a jó pásztorról és Péter hitvallásáról olvashatnak fiatalok és idősebbek egyaránt.

A tudósítások közt – egyebek mellett – a lévai gimnáziumban megrendezett iskolaügyi konferenciáról, a kisgéresi lelkipásztor beiktatásáról, egy Kárpát-medencei missziói és diakóniai konferenciáról is van egy-egy írás.

A Kálvinista Szemle júniusi száma nekrológban emlékezik meg Tonk Istvánról, az Erdélyi Református Egyházkerület főgondnokáról, aki közúti baleset következtében hunyt el, és közli a Zsinati Tanács 9. ülése közérdekű határozatait is.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink