A Skót Egyház új elnökjelöltet választ

2014. április 11., péntek

Skócia megválasztotta új elnökjelöltjét, John Chalmers-t, aki a 2014-es Zsinatot követően lép hivatalba.

John Chalmers Dr. Angus Morrison helyét fogja átvenni, aki egészségügyi problémák miatt nem tudja többé ellátni feladatait. Mr. Chalmers nagy megtiszteltetésnek tartja a jelölést és megígérte, hogy ha a Zsinat megválasztja őt moderátornak, mindent meg fog tenni a Skót Egyház egységéért.

Elmondása szerint nagy szükség van szolgálatra alkalmas női-férfi lelkészek képzésére és a hit útjának a társadalommal való széleskörű megismertetésére. Szeretné megmutatni az embereknek azt a skót egyházat, melynek fontosak az értékek, mely foglalkozik az emberek életkörülményeivel és mely a gyógyulás és a békülés eszköze lehet Skócia számára.

Chalmers, akinek egyik testvére Down-szindrómás, egész életében támogatta a fogyatékosok foglalkoztatását, hiszen véleménye szerint a legjelentősebb szolgálatot mindig azok végzik, akiknek nem jut elég nyilvános elismerés.
Moderátorként szeretné bátorítani az embereket arra, hogy a hit útján járjanak és megéljék a Krisztussal való közösséget a helyi egyházak közösségeiben.

Külügyi Iroda
Fordította: Csobán Nóra
Forrás: Protestantnews

Istent keresem

2Krón 34

„...leromboltatta az oltárokat, ...összetörette a bálványokat...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →