A valdensek kiállnak a homoszexuális párok családi joga mellett

2012. április 27., péntek

Maria Bonafede, a Valdens Egyház moderátora szerint a család koncepciója kiterjeszthető a tartós párkapcsolatok valamennyi formájára.

Az olasz lelkésznő megelégedéssel fogadta az Olasz Legfelsőbb Bíróság állásfoglalását, amely szerint a homoszexuális pároknak joguk van a családi életre és arra, hogy szabadon éljék meg párkapcsolatukat, amelyet a házaspárok törvényben biztosított jogaival egyenlő bánásmód illet meg.

„Meg vagyok győződve arról, hogy a családképet ki kell terjeszteni az egyéb szereteten alapuló tartós (nem csak homoszexuális) párkapcsolatokra. Legelőször is az ehhez kapcsolódó jogokat kell kiterjeszteni az ezen formákban együtt élő személyekre, különös tekintettel a nyugdíjjal kapcsolatos előjogokra, a korházban ápoltak és börtönben fogvatartottak látogatására." – nyilatkozta testvéregyházunk moderátora.

Maria Bonafede örült a döntésnek, de egyben megjegyezte, hogy ez nem szükségszerűen jelenti a házasság intézményének megkérdőjelezését. Szerinte sokkal inkább két ember szeretetkapcsolatának elismeréséről van szó, történjék az bármilyen formában, hisz ezekben a kapcsolatokban a párok egymás terhét hordozzák az élet gyakran nehéz útján.

Külügyi Iroda

Forrás: www.protestantnews.eu/italy/

Istent keresem

2Tim 1,1–7

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →