Antennát kap a Sion Rádió

2011. november 22., kedd

A Kárpátaljai Református Egyház, illetve a Beregszászi Református Gyülekezet égisze alatt immáron tíz éve sugároz magyar adásokat a Sion Rádióstúdió.


altA maroknyi szerkesztőségi csapat, illetve a lelkes önkéntesek riportjaikban a kárpátaljai emberek mindennapjairól, közéleti és egyházi eseményekről számolnak be, a kárpátaljai magyarság életét mutatják be. Az egyelőre on-line sugárzó beregszászi székhelyű rádió már több mint egy éve a földfelszíni sugárzást tűzte ki célul és antennára gyűjt, hogy műsorai minden kárpátaljai otthonba eljussanak. Az antenna felállítása hosszadalmas folyamat, de több mint fél éve elkezdődtek a tárgyalások az illetékes ukrajnai rádiókért felelős felső szervekkel is.

Két éve megalakult a Kárpát-medencei Református Rádiók (KRR), mely közösen, igaz értéket közvetít a kárpát-medencei református rádiók között kialakult műsorcseréknek, illetve a közös stratégiának köszönhetően. Az elmúlt hét folyamán a Sion Rádió képviseletében Taracközi Ferenc, a KRE kommunikációs osztályának vezetője, Barta Miklós, a rádió ügyvezető igazgatója és Taracközi Gerzson, a KRR koordinátora kijevi tárgyalásokon vettek részt.

Ukrajnában a kijevi hatóságok engedélyével, pályázati úton szerezhető meg az a frekvencia, melyen Kárpátalján sugározhat a rádió. Az illetékes kijevi szervek arról biztosították a rádió delegációját, hogy a törvényes kereteknek megfelelően, az eddigi kérvények pozitív elbírálása után a következő két hétben meg fog történni a frekvencia kimérése.

alt

A fővárosban tett látogatásuk során találkoztak az Európai Unió Kijevi Nagykövetsége sajtó és kommunikációért felelős osztályának vezetőjével, Szalai Zoltánnal, akit tájékoztattak az eddig elért eredményekről és a közeli jövőre kialakított terveikről. Szalai Zoltán a delegáció tagjait további együttműködésről biztosította, melynek későbbi eredményei az úgynevezett európai pontok létrehozása lehet Kárpátalján.

A Sion Rádió képviselői megbeszéléseket folytattak Bayer Mihállyal, a Magyar Köztársaság kijevi nagykövetével, aki örömét fejezte ki, hogy Kárpátalján a magyarok anyanyelvének, identitástudatának megőrzése érdekében a református egyház kommunikációs osztálya fontos lépéseket tesz.

A rádiófrekvencia használata várhatóan 2012 januárjától lesz lehetséges.

forrás: reformatus.com.ua

Istent keresem

Mal 2,1–9

„...élet és békesség...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →