Az EU és az egyházak együtt a szegénység ellen

2010. július 21., szerda

 

altErdő Péter bíboros, az Erópai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke is jelen volt és beszédet mondott azon a találkozón, amelyen a szegénységről és a társadalmi kirekesztettség elleni küzdelemről tanácskoztak Brüsszelben július 19-én.

A találkozónak az Európai Bizottság adott otthont és José Manuel Barroso, a bizottság elnöke vezette Herman van Rompuy-jel, az Európa Tanács elnökével és Jerzy Buzek europarlamenti képviselővel. A megbeszélésen az EU 14 országának több mint húsz vallási vezetője vett részt keresztény, zsidó, muzulmán, szikh és hindu részről. A katolikusokat Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke; Adrianus van Luyn püspök, a COMECE elnöke; Stanislav Zvolensky érsek, a szlovák püspöki konferencia elnöke és Flaminia Giovanelli, a Iustitia et Pax Pápai Tanács titkár-helyettese képviselte. (RV.de – hu – 2010-07-21 – dr. békefy-röhrig klaudia)

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink