BIHart: református művészeti fesztivál Biharkeresztesen ötödször

2011. május 09., hétfő

A BIHart a biharkeresztesi református művészeti iskola néptánc találkozójából nőtte ki magát. Az egyhetes rendezvény része a Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozója programsorozatának.

Az egyhetes programsorozatot a helyi egyházközség és a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezi. 


alt„Május 22. előtt, a magyar református egység szellemében nem tehetjük meg, hogy nem együvé tartozásban, református hitünk közös megvallásában gondolkozunk” – mondta Nagy Zsolt bihari esperes. „Földrajzi fekvésünkből adódik, hogy Biharkeresztes és ezáltal a fesztivál hídfőállás a határon túli testvéreink felé” – fogalmazott az egyházmegye lelkészi vezetője.

Nagy Zsolt szerint nagyon fontos, hogy közösségmegtartó ereje legyen a fesztiválnak. „Minden korosztályhoz el szeretnénk érni, a kultúra, a népi hagyomány, vagy a könnyűzene szárnyain” – fogalmazott. A határszéli, pici falvakkal körülvett településen tavaly csaknem háromezren látogatták a programokat.

A programok között szerepel többek között Rékasi Károly Wass Albert estje, valamint a X. Bihari Regionális Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozó. Ezek mellett tömegsporton, véradáson, főzőversenyen és zenés irodalmi esten is részt vehetnek az érdeklődők. A pénteken este az ex Kormorán zenekar koncertje lesz hallható. Az egyhetes rendezvénysorozat május 16-án, hétfő délután öt órakor istentisztelettel kezdődik, amelyen Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdet igét.

Az egyhetes fesztivál része a Magyar Reformátusok Hatodik Világtalálkozója programsorozatának. Ezentúl a részvevők csatlakoznak a Kárpát-medencei Önkéntes Naphoz, a Szeretethídhoz.

A részletes programot itt olvashatják.

Istent keresem

1Thessz 1

„...sok zaklatás ellenére a Szentlélek örömével fogadtátok be az igét” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →