Egyszázalék: szemléletváltásra van szükség

2011. április 06., szerda

Át kell gondolni, hogyan lehet egyszerűbbé és átláthatóbbá tenni az egyszázalékos felajánlási rendszert, mert a jelenlegi mechanizmus nehézkes és gyakran változik – jelentette ki Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke a Magyarországi Református Egyház idei egyszázalékos kampánya kapcsán.

A középpontban álló, figyelemfelkeltő tévés szpottal indított idei kampány célja kettős: felhívni a figyelmet a református egyház szerteágazó társadalmi szolgálatára és reformjavaslatokat bemutatni egy olyan ügyben, amely nemcsak az egyházak, hanem az egész civil szféra számára létfontosságú.

„Talán minket is meglepett az az érdeklődés, amit egyházon belül és kívül kiváltott a kampányt elindító film. Ezzel a kezdéssel elértük, hogy olyanok is felfigyeljenek az egyszázalékos kampányakciónkra, akikhez a református egyház a megszokott eszközeit felhasználva nem igazán érne el” – jelentette ki Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke az egyszázalékos kampány újabb szakaszát elindító szerdai sajtótájékoztatón.

Az alábbi linken, a református közegyházi egyszázalékos kampány új oldalán olvashatja el a teljes interjút.

Istent keresem

2Tim 4,1–5

„...töltsd be szolgálatodat” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →