Ön …%-ot ajánlana, de most elég lesz 1 is!

Kérjük, személyi jövedelemadója egyszázalékával támogassa a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát! Technikai szám: 0066

 

Hogyan rendelkezhet személyi jövedelemadója 1%-áról?

Önadózóként adóbevallását (a 1153-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó egy százalékáról rendelkező nyilatkozat, 2012. május 21-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus vagy postai úton).

Ha az Ön adóbevallását munkáltatója készíti el, töltse le és nyomtassa ki az EGYSZA lapot. Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2012. május 10-ig. FONTOS! Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki!

Amennyiben Ön már beküldte az adóbevallását, de elfelejtett rendelkezni az adója 1 %-áról, nyomtassa ki az EGYSZA lapot. Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az illetékes adóhatósághoz 2012. május 21-ig. FONTOS! Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki!

Abban az esetben, ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását, a postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot, és adóbevallásával együtt küldje azt vissza.

A kitöltött rendelkező nyilatkozatot most letöltheti a cikk jobb hasábjában található KAPCSOLÓDÓ LETÖLTÉSEK ablakból! 

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink