Együttműködés a Református Presbiteri Szövetséggel

2013. december 17., kedd

Az ember egyéni és közösségi felelőssége a harmadik évezredben, hogy azt keressük, ami összeköt bennünket. Azt az ügyet, azt a célt, amiért közösen tudunk dolgozni; azt az elvi alapvetést, ami mentén közösen tudunk gondolkodni, tervezni, jövőt építeni – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Református Presbiteri Szövetség közötti együttműködési megállapodás aláírásakor.

A dokumentum rögzíti, a felek egyetértenek abban, hogy a kistérségek gazdasági önszerveződő és öngondoskodó képességének helyreállítása, erőforrásaik kihasználása és helyben tartása össztársadalmi érdek. A helyi gazdaságfejlesztésnek kulturális szempontból is értékteremtő és értékmegtartó ereje van. A Kormány intézkedéseinek alakításában szükségszerűen hangsúlyt kap a hátrányos helyzetű területek felzárkóztatása, a szegénység területi koncentrálódásának csökkentése, a területi és társadalmi szegregáció felszámolása. Az együttműködési megállapodásban foglaltak szerint az aláírók célkitűzése a tájfenntartást és az erőforrások megóvását biztosító, a hazai és helyi biológiai alapokra támaszkodó gazdálkodás, kiemelten az ökológiai gazdálkodás térnyerésének elősegítése.

Fazekas Sándor felszólalásában elmondta, a Magyar Kormány legfontosabb gazdaság- és fejlesztéspolitikai törekvése a foglalkoztatás bővítése, amely törekvésen keresztül több stratégiai célt kíván megvalósítani: élénkíteni törekszik a gazdasági növekedést, javítani az államháztartás egyensúlyát, stabilizálni a nagy elosztórendszerek finanszírozását, és elősegíteni a leszakadó térségek és társadalmi csoportok felzárkózását. A vidékfejlesztési miniszter kiemelte, a Magyar Református Presbiteri Szövetség elkötelezettje ennek a jó ügynek, ezért a minisztérium örömmel fogadta a kezdeményezést, és az együttműködési megállapodás megkötését a Szövetséggel.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája/kormany.hu, Fotó: Pelsőczy Csaba

Istent keresem

5Móz 29

„A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi, a kinyilatkoztatott dolgok pedig a miénk...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →