Elhunyt Dr. Kállay Géza

2017. november 19., vasárnap

Három nappal 58. születésnapja előtt hirtelen elhunyt Kállay Géza irodalomtörténész, egyetemi tanár, a Budahegyvidéki Református Egyházközség presbitere. 2017. december 8-án kísérhetjük el utolsó útjára a budapesti farkasréti temetőben.

„Számomra a hitben a legtöbbet az a jó hír jelenti, hogy a háló elszakadt, és szabadok vagyunk, mert az adóslevelünket Jézus Krisztus a keresztfára szögezte. Ezzel a szabadsággal és nyitottsággal fordulhatunk mindenki felé, hogy minél többet megismerhessünk abból a sokféleségből, amilyennek Isten teremtett minket és az egész körülöttünk lévő világot" – így vallott magáról a budahegyvidéki református gyülekezet honlapján Kállay Géza.

1959. november 20-án született. Diplomáját 1984-ben szerezte az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), magyar nyelv és irodalom, angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként, illetve általános és alkalmazott nyelvészet szakos előadóként. Tanított az ELTE-n és a Károli Gáspár Református Egyetemen. Oktatója és kutatója volt William Shakespeare életművének, a reneszánsz angol irodalmának és a dráma elméletének. Több önálló könyve, továbbá hazai és külföldi folyóiratokban csaknem 50 tanulmánya és cikke, illetve számos fordítása jelent meg.

Tagja volt az ELTE Bölcsészettudományi karán a Doktori Tanács bizottságának, a Magyar Shakespeare Bizottságnak, az Európai Anglisztikai Társaságnak és a Magyar Anglisztikai Társaságnak (ESSE, HUSSE), a Magyar Filozófiai Társaságnak és a Nemzetközi Merleau-Ponty Egyesületnek is. Szabadidejében angol tolmácsolással foglalkozott, és a Hegyvidéki Szalonban tartott előadásokat.

Három nappal 58. születésnapja előtt, 2017. november 17-én hirtelen távozott.

A temetés pontos helyszíne és időpontja:

Farkasréti temető (1124 Budapest, Németvölgyi út 99.)
2017. december 8. 11 óra 15 perc

 

reformatus.hu

Istent keresem

1Thessz 2,1–12

„...a mi Istenünktől bátorságot kaptunk arra, hogy nyíltan hirdessük nektek Isten evangéliumát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →