Elhunyt dr. Sípos Ete Álmos

2015. szeptember 08., kedd

Hétfő délután megtért Teremtőjéhez Sípos Ete Álmos. 78 évet élt. A földi élet értelme Isten dicsőségére élni – vallotta a református lelkipásztor.

Sípos Ete Álmos Budapesten született 1937-ben. Édesapja, Sípos István lelkipásztor volt. Egy leány- és négy fiútestvére közül mindegyik fiú lelkipásztor lett. Feleségével tizenegy gyermeket neveltek fel, akik közül négy fiú, Sípos Ete Zoltán, Sípos Ajtony Levente, Sípos Aba Álmos és Sípos Alpár Szabolcs szintén református teológiát végzett.

Sárospatakon és Kisújszálláson végezte el a középiskolát. A Budapesti Református Teológiát 1961-ben fejezte be. 2007-ben PhD-t szerzett az Utrechti Egyetem teológiai fakultásán missziológiai tudományokból. Sípos Ete Álmos ízig-vérig kálvini teológiát képviselt, és ettől nem is tágított – emlékezik meg róla a Parókia Portál. Fontosnak tartotta, hogy Isten szerepére tegye a hangsúlyt, hiszen – mint mondta – Isten cselekszik mindenkor.

Huszonnyolc évig Tápiószelén, tizenhat évig a budapesti Nagyvárad téri református gyülekezetben szolgált lelkipásztorként egészen 2009-es nyugdíjba vonulásáig, amikor feleségével együtt Tápiószelére költözött. A Biblia Szövetség alapító tagja, sokáig főtitkára és bibliaiskolai tanára. Művei az Ébredés Alapítvány kiadásában jelentek meg.

Több évtizedes áldozatos lelkipásztori munkája, közéleti tevékenysége, példaértékű életútja elismeréseként 2012-ben a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta számára Áder János köztársasági elnök.

Sípos Ete Álmos hosszabb ideje küzdött súlyos betegséggel, amiről a Zsidókhoz írt levélre hivatkozva azt mondta: Akit szeret az Úr, megdorgálja azt. „A betegségem egyik új felismerése volt, hogy a hívők szenvedése is annak egyik jele, hogy Isten gyermekei vagyunk. A szenvedés nem büntetés, hanem Isten tisztító munkája az életünkben."

„Kevesen vannak bátrak, akik bölcsek is. Merthogy ma az evangéliumi bölcsességhez is bátorság kell. Sípos Ete Álmos egész szolgálata során e kettőt kérte, s mondhatjuk hálás szívvel, kapta is bőséggel Krisztusától" – írásában Bogárdi Szabó István a Magyarországi Református Egyház és a dunamelléki egyházkerület egész közössége nevében fejezte ki együttérzésétSípos Ete Álmos családja és tisztelői felé.

Életéért szeptember 20-án 14 órakor istentiszteleten adnak hálát a ceglédi református templomban (Szabadság tér 3.). A koszorúmegváltással a Biblia Szövetség munkáját kérik támogatni.

Forrás: Parokia.hu

Istent keresem

2Krón 4

„...befejezte Hírám azt a munkát, amelyet az Isten házában kellett készítenie Salamon király megbízásából...„ tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →