Evangélikus–református teológiai esték

2010. február 26., péntek

altA missziók szolgálatába nyerhet bepillantást az, aki elmegy a Kecskeméti Református Egyházközség Tóth Endre termében tartott teológiai estékre, melyek március 2-4-ig, esténként öt órától kezdődnek.

Az első alkalmon a Református Szeretetszolgálat mutatkozik be. A résztvevők láthatnak egy tíz perces filmet a Haitin forgatott felvételekből, és beszélgethetnek a Szeretetszolgálat és a gyülekezetek közötti kapcsolatokról. Előadók lesznek: Pál Sándor Kuratóriumi Elnök, Osgyán Dániel, az MRSZ nemzetközi munkacsoportjának vezetője, valamint Fodor Gusztáv főkoordinátor.
Március 3-án, szerdán az Evangélikus Cigánymissziót mutatja be Bakay Péter missziós lelkipásztor. A következő alkalmon, március 4-én, csütörtökön a Baptista Szeretetszolgálat érkezik az estére. Az előadók beszámolnak a haiti katasztrófa helyszínén töltött két hetükről, amelynek során előbb túlélők után kutattak, aztán a sebesülteket kezelték. Levetítenek egy rövid filmet Haitiről. A közönség beszélgethet a „Segélyezés mint a misszió útkészítője” címmel megtartott előadásról. Előadók: Pavelcze László vészhelyzetkezelési igazgató, a RESCUE24 Nemzetközi Baptista Mentőcsapat vezetője, és Kolozs Nagy János, kommunikációs menedzser, a Felebarát szerkesztője. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Istent keresem

Jn 19,31–42

„Ezek pedig azért történtek, hogy beteljesedjék az Írás:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink