Gazdag évet zárt a Firesz - Duna Mente

2012. január 02., hétfő

A Firesz – Duna Mente a 2011-es esztendőben tizenöt különféle alkalmat szervezett a fiatalok számára, melyen több mint hatszázan vettek részt. A programok megvalósítására a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egyházépítői keretéből 3875 eurós támogatást kaptak.

Az elmúlt évben nyolcszor szervezett egynapos ifjúsági találkozót – köztük sportnapot és kirándulással egybekötöttet - a szombati napokon a Firesz - Duna Mente a fiatalok számára, melyen átlagosan nyolcvanan vettek részt.  Több napos alkalomra hatszor került sor. Ezek közé tartozott a téli ifjúsági tábor, a konfirmandus  és a FI-LA hétvége, valamint az öt napos nyári tini tábor.  A Firesz - Duna Mente munkatársai két alkalommal is találkoztak, de egy családi délutánt is szerveztek az adventi időszakban.

A legtöbb résztvevője a téli tematikus hétvégének és a FI-La, azaz a fiúknak és lányoknak szervezett párhuzamosan Nagymegyeren és Alistálon megtartott többnapos együttléteknek volt.  Több mint százan vettek részt ezen a két alkalmon. A Bátorkeszin harminc résztvevővel zajló tinitáborban az idén a szociálisan hátrányos helyzetű családok fiataljai is lehetőséget kaptak a hitben való elmélyedésre.

A Firesz-Duna Mente nyáron egy nagy imasátorral és harminc fiatallal képviseltette magát a Tatán megrendezett Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón. A németországi Kirchentagon Drezdában pedig szintén egy imasátorral szolgáltak. Szeptemberben ifjúsági iroda nyílt Komáromban, októbertől pedig egy főállású munkatárs segíti a programok szervezését. Megújult az eddig használt halacska formájú Firesz-embléma, aminek következtében megváltozott a Firesz - Duna Mente logója is, melyet Gaál Zoltán a komáromi gyülekezet tagja készített.

"Az ifjúsági szervezet fő célja, hogy különféle alkalmak szervezésével megtartsuk  a fiatalokat a keresztyén hitben, buzdítsuk őket  a szolgálatok vállalására és a hitük megélésére" - tájékoztatta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját a Firesz - Duna Mente elnöke, Süll Tamás ifjúsági lelkész.

Reformata.sk

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink