Budapesten tanácskozik a Kárpát-medencei református egyház ügyvivői testülete

2010. január 13., szerda

altA Magyar Református Egyház költségvetésének elvi kereteiről is tárgyalt a Generális Konvent Elnöksége Budapesten, a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában január 13-án, kedden. A Kárpát-medencei magyar református egyházi vezetők közös büdzsét fogadnak el, melyből az egységes Magyar Református Egyház működését finanszírozzák. Az már eldőlt, hogy a Magyarországi Református Egyház mennyi pénzt fordít a közös munkára.

Továbbra sem megoldott a kárpátaljai nyugdíjas lelkipásztorok javadalmazása, ezért a Kárpát-medencei püspökök és főgondnokok tárgyaltak a lelkészi nyugdíj pénzalapról. Ezen a számlán eddig 5 millió 700 ezer forint gyűlt össze önkéntes felajánlásokból.

A nehéz helyzetben lévő határon túli iskolákról is tanácskozott a Generális Konvent ügyvivő testülete. A Kárpát-medencei közoktatási alapba elhelyezett pénzre a szegényebb iskolák pályázhatnak majd.

altA Generális Konvent Elnöksége arról is határozott, hogy a budapesti tanácskozás után legközelebb február 23-án, kedden találkoznak a vajdasági Bácsfeketehegyen.


Istent keresem

Bír 1,16–2,5

„Kivezettelek benneteket Egyiptomból, és behoztalak erre a földre,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink