Gyülekezetek a panelek között

2010. szeptember 20., hétfő

A Kálvin Kiadó legújabb könyve hét, lakótelepen szervezett református gyülekezet életét mutatja be.

A Kálvin Kiadó legújabb könyve lakótelepeken szervezett református gyülekezetek életét mutatja be. A Czövek Andras szerkesztette Írd meg, amiket láttál. Hét lakótelepi gyülekezet című kötetben lelkészek és gyülekezeti tagok vallanak a közösségek létrejöttéről és növekedésükről.

Magyarországon több mint kétmillió ember él lakótelepi lakásokban. Az egykor technológiai újításként létrehozott városrészek ma egyre több problémával küszködnek. Sokáig kívül estek az egyházak működési területén, nélkülözve templomot és gyülekezetet. Az elmúlt húsz évben számos missziói szemléletű lelkész fordult a lakótelepek felé és kezdett evangelizálni és közösséget építeni a toronyházak között. A könyvben megismerhetjük hét lakótelepi református gyülekezet születésének és növekedésének a történetét. Budapest-Gazdagrét, Budapest-Káposztásmegyer, Budapest-Rákoskeresztúr, Budapest-Őrmező, Pécs-Kertváros, Miskolc Avas-Dél és Szigetszentmiklós-Újtelep lelkészei és gyülekezeti tagjai vallanak arról, hogyan formálódott missziói szemléletük, munkatársi közösségük, és milyen sikerek és kudarcok között alakultak gyülekezeteik. 

„Hét lakótelepi gyülekezetünk és annak vezetői minden hiányosságuk ellenére is Krisztus iránti hűségükről adnak számot, amikor az evangéliumot bevett és szokatlan módszerekkel képviselik és hirdetik lakókörnyezetükben. Reméljük, a gyülekezetekről szóló tanúság buzdítólag fog hatni más gyülekezetekre is. A Szentháromság Isten segítse gyülekezeteinket és vezetőiket a további hűséges, kitartó és leleményes tanúskodásban, egyházát pedig a helyes stratégia kidolgozásában és a helyes döntések meghozatalában.” (részlet a könyvből)

Czövek Tamás református lelkész, főiskolai oktató. Törökbálinton él feleségével és négy gyermekükkel. A gazdagréti gyülekezetben kisegítő beosztott lelkipásztor.

Czövek Tamás (szerk.):
Írd meg, amiket láttál. Hét lakótelepi gyülekezet
ISBN 978 963 558 160 3; 192 oldal; kartonált; 1200 Ft

Előnézet a könyvből.

Istent keresem

2Tim 4,1–5

„...töltsd be szolgálatodat” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →