Bátorkeszi ad otthont a Firesz gyermektáborainak

2010. augusztus 05., csütörtök

altA Fiatal Reformátusok Szövetsége és a Bátorkeszi Református Egyházközség közös szervezésében hétfőn kezdődött az első hatnapos gyermektábor a 6 és 13 éves korosztály számára. A tábor témája Jézus áldozata, halála és feltámadása.

A résztvevők egy része a befejezés előtt álló Fireszke Gyermek- és Ifjúsági Központban kapott elszállásolást, a többiek a református  parókia erre a célra kialakított alagsorában és az udvaron elhelyezett  lakósátrakban. Az első táborba Nyugat-Szlovákiából, főleg a komáromi és a pozsonyi egyházmegyéből érkeztek a gyermekek, mintegy ötvenketten, akik a következő napokban az evangéliumi történetek mellett különböző foglalkozásokból is kivehetik a részüket.

Lelkipásztorok, hitoktatók, pedagógusok és önkéntesek a tábor ideje alatt négy  csoportban foglalkoznak az alapiskolás korosztályú gyermekekkel. A  délelőtt fő programja az éneklés és énektanulás, áhítat, csoportos  foglalkozás és beszélgetés között oszlik meg. A Fireszke gyermektábor  idei témája C. S. Lewis "Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény"  c. gyerekregénye alapján Jézus áldozata, halála és feltámadása.  Esténként Max Lucado Értékes vagy, Különleges ajándék, Az enyém vagy című  történeteket adják elő a gyerekek. A komolyabb foglalkozások mellett a tábor ideje alatt azonban  jut idő a játékra, sportolásra és a kézműveskedésre is.

A következő héten is több mint ötven gyermekeket táboroztat Bátorkeszin a Fiatal Reformátusok Szövetsége és a helyi egyházközség. A harmadik héten már kevesebb hazai résztvevővel számolnak a szervezők, mivel tizennégy holland fiatal is gazdagítja a tábor programját.
A Fireszke augusztus 9-én és az augusztus 16-án kezdődő gyermektáborába egy-két érdeklődőnek még tudnak helyet biztosítani.

Reformata

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink