Hó, fagy és szél – menedék a hidegben

2013. január 18., péntek

Az igazán téli időjárásban az otthontalanoknak és a magányosan élőknek is nagy szükségük van segítségnyújtásra. A Református Szeretetszolgálat hétvégére ideiglenes melegedőt nyit, jövő hétre pedig ételosztással készül.

A korábbi gyakorlatokhoz hűen a rendkívül hideg időjárás beköszöntekor a Magyar Református Szeretetszolgálat ismét megnyitja ideiglenes menhelyként szolgáló Túlélőpontját a XIV. kerületben. A huszonöt fő befogadására alkalmas épületrészben hétfő reggelig húzhatják meg magukat az otthontalanok. Hétvégén napi háromszori étkezést, tisztálkodási lehetőséget és lelki segítségnyújtást is kapnak a rászorulók. A péntek este megnyíló ideiglenes menedékre azok az otthontalanok, akik többször menedékre találtak a Református Szeretetszolgálatnál, már a meghirdetés előtt jelentkeztek a segítségnyújtó helyen.

Mivel a következő napokban akár -15 fok is várható,, az MRSZ munkatársai szeretnék felhívni önkéntesei és támogatói figyelmét arra, hogy „szükséges a saját környezetünkben élőkre figyelnünk, mert ezzel akár életeket is menthetünk".

Segíteni kiváltság! A Református Szeretetszolgálat tevékenysége a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával, vagy a www.jobbadni.hu oldalon keresztül online adományozással is támogatható.

Istent keresem

Lk 9,18–27

„ Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink