Imaséta a megbékélésért május első vasárnapján Királyhelmecen

2010. április 28., szerda

altAz emberek tekintetét a problémákról Isten felé szeretné fordítani az a kezdeményezés, ahol reformátusok, római és görög katolikusok imádkoznak együtt a város békéjéért.

 

"Fáradozzatok annak a városnak békességén (...), és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is!" (Jer 29,7) – ezzel a bibliai idézettel invitálják imasétára május 2-án, vasárnap délután Királyhelmec történelmi egyházai a városlakókat. A séta során a reformátusok, a római és a görög katolikusok különböző helyszíneken megállva, közösen fohászkodnak majd a város békéjéért, szeretetért, a városban élő családokért, lakosokért, egyetértésért. A szervezők a délutáni nem mindennapi rendezvényre várják mindazokat, akik imádkozni szeretnének Királyhelmecért.

Az első alkalommal megvalósítandó imaséta még az elmúlt évben fogalmazódott meg a helyi református egyházközség lelkészei részéről, amikor hetente lehetett hallani a városban lévő problémákról.

"Az önkormányzati, vagy éppen a városban folyó hatalmi csatározásokból fakadó gondokon túl még nagyobb probléma az, ami a családokon belül, vagy éppen az emberek lelkében van. Hozta ezt magával a nagy munkanélküliség, az ebből fakadó nagy elvándorlás, családok szétesése, fiatalok céltalansága. Ha megoldásokat nem is tudunk nyújtani, imádkozni viszont igen" – tájékoztatta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját a rendezvény lényegéről Molnár István királyhelmeci beosztott református lelkipásztor.

"Azon túl, hogy az imameghallgató Isten elé visszük városunkat, az itt élőket – tette hozzá a lelkipásztor –, az a reménység is bennünk van, hogy az emberek tekintetét a problémákról Isten felé fordítsuk és jelenlétünkkel a városon végigvonuló kisebb vagy nagyobb imádkozó csapatunkkal jelezzük, imádkozni is lehet, imádkozni kell, Isten elé kell letenni mindazt, ami teher, nehézség, ami megkötöz. Ugyanakkor az Úrtól kell elkérni mindazt, aminek híjával vagyunk, vagyis leginkább a szeretetet, a megértést, a békességet."

forrás: reformata.sk

Istent keresem

Bír 20,29–48

„Az Úr ugyanis vereséget mért Benjáminra Izráel előtt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →