Jótékonykodnak a fogvatartottak

2011. október 12., szerda

Ruhával és élelemmel segít a rászorulókon a Magyarországi Református Egyház börtönmissziója. Nemcsak a Budapesti Fegyház és Börtön, hanem a fogvatartottak is gyűjtöttek a szegényeknek. Az adományok egy részét az Út az életért missziói program keretében osztják szét.

Hatezer-háromszáz meleg, béléses mikádót, valamint ingeket, nadrágokat osztanak szét a kárpátaljai, illetve az anyaországi szegények között októberben a Református Missziói Központ munkatársai. A börtönmisszió vezetője elmondta: leselejtezett, de új vagy újszerű, jó minőségű ruhákat adományoznak a szegényeknek a Református Missziói Központ és a Budapesti Fegyház és Börtön megállapodásának köszönhetően. A feleslegessé vált ruhákat egyébként megsemmisítették volna.

A fogva tartottak is jótékonykodnak – mondta L. Molnár István. A börtönökben összegyűjtöttek több mint háromezer doboz konzervet; saját, el nem fogyasztott élelmiszereiket ajánlják fel a rászorulóknak. A konzervek még három évig megőrzik szavatosságukat. A börtönmisszió vezetője emlékeztetett: évek óta gyűjtenek a rabok a szegényeknek, így akár az is előfordulhat, hogy éppen saját hozzátartozóikhoz jut el az élelem.

Idén is az Út az életért elnevezésű program keretében osztják szét a ruhákat és a konzerveket. A program az ország leghátrányosabb helyzetű területeit érinti, ezúttal 18 települést. Első állomása október 13-án, csütörtökön Vilmány és Szendrő lesz, majd másnap, pénteken Olaszliszkán és Semjénben, szombaton pedig Rétközberencsen és Bódvalenkén osztják ki az adományokat.

Tavaly a Református Missziói Központ szervezésében az Út az életért 2 programban 14 hátrányos helyzetű településen végeztek szűrővizsgálatokat szakképzett orvosok és asszisztensek a Bethesda Kórház közreműködésével. Az általános belgyógyászati vizsgálatokon vérnyomást, vércukor- és vérzsírszintet, valamint légzéskapacitást mértek az orvosok. A résztvevők tisztasági és élelmiszercsomagot kaptak ajándékba. A programnak minden helyszínen pozitív fogadtatása volt.

Az Út az életért missziói program idei állomásai letölthetők innen

RMK sajtó

Istent keresem

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →