Kálvin utcát kaptak a lábatlaniak

2010. május 04., kedd

Méltó módon akartak megemlékezni a lábatlaniak a 2009-től 2014-ig tartó Kálvin-évekről, ezért a református gyülekezet presbitériumának javaslatára, a városban lakók beleegyezésével, a Fürst Sándor utca ezentúl Kálvin János nevét viseli.

„A város a Fürst Sándor utca nevét már évek óta szerette volna megváltoztatni és a Kálvin-évek most jó apropót adtak a kezdeményezésünkhöz” – mondta Darányiné Csonka Valéria református lelkipásztor.

A presbitérium levelet írt a képviselő-testülethez, melyben az utca átnevezését kérte. A levelet a település lakói is aláírták, és támogatták. A Tatai Református Egyházmegye vállalta az átírással járó anyagi terheket, a képviselő-testület pedig április 27-én, 13-1 arányban megszavazta, hogy a templomtól száz méterre található utca ezentúl a nagy reformátor nevét viselje. 

„Augusztus 22-én, ünnepélyes alkalmon fogjuk az új utcanévtáblát felavatni” – mondta Darányiné Csonka Valéria. Az alkalmon reménység szerint Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke szolgál, Köntös László főjegyző előadást tart Kálvin János tanításának a modern emberre gyakorolt hatásáról. Az alkalomra várják az erdélyi testvérgyülekezeteket, Székest és Csejdet, valamint Lábatlan felvidéki testvérvárosát, Karvát.

Az egyházközség díszoklevél és emlékérem átadását tervezi, melyet szintén augusztus 22-én adnak át a Kálvin utca lakóinak. 

Fodor Zsófia

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →