Karácsonyfa fesztivál angol reformátusoknál

2010. december 19., vasárnap

Az angliai Helensburgh református gyülekezetében december 14–19. között karácsonyfa fesztivált rendeztek. Az esemény azonban nem öncélú volt.

Az angliai Helensburgh református gyülekezetében december 14–19. között karácsonyfa fesztivált rendeztek. Hogy ez mennyire nem öncélú dolog, arról olvashatunk e hírben, valamint a szeretetet találékonyságáról.

Az éveken át tartott fenyőfa, vagy karácsonyfa fesztivált idén is megrendezték az angliai Helensburgh református gyülekezetében, minden nap zenei kísérettel. 41 gyönyörűen feldíszített karácsonyfát lehetett megcsodálni, a gyülekezet, illetve a városka különféle csoportjai készítették elő ezeket a látványfákat. Az ezekre fizetett adományokból, illetve a feldíszített fák megvásárlásából befolyt összeget két projektre fordította a gyülekezet. Az egyikkel az angol veteránok, háborúkban részt vett tartósan sérült katonák, illetve családjuk támogatását célozzák. 

A másik projekt neve „Mária étele”, amely azoknak a szegény közösségeknek az éhező gyermekeit támogatja, ahol a napi élelmezés is gondot jelent. Ilyen közösségek, családok, gyermekek Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Kelet-Európában (!) is találhatók. (helensburghurc.org.uk – 2010-12-19 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Istent keresem

1Thessz 2,17–20

„...annál nagyobb vágyódással törekedtünk arra, hogy ismét lássunk titeket.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →