Karácsonyi segítség nagycsaládos katonáknak Debrecenben

2011. december 22., csütörtök

Harminchárom karácsonyi „kék-vödör” segélycsomagot osztottak ki december 21-én az 5. Bocskai Lövészdandár nagycsaládos katonái között a debreceni Humánszolgáltató Irodában a református tábori lelkész segítségével.

„A karácsonyi csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Aid Hungary ajánlotta fel katonáinknak – mondta el Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész – akikkel már több karácsonyi, árvízi vagy éppen afganisztáni és koszovói segélyezéseken vagyunk túl. Ezen csomagok mindegyikének külön- külön története van, hiszen nem egy nagy cég által megtöltött egységcsomagokról van szó, hanem minden egyes vödröt külön-külön egy-egy család töltött meg tartós élelmiszerrel, karácsonyi édességekkel 3-5 ezer Ft értékben.

Nem a katona-családok voltak a Magyarországi Református Egyház által meghirdetett gyűjtés célpontjai, sokkal tágabb rétegben érték el a rászorulókat a határon innen és túl a több ezer karácsonyi ajándékkal. Mégis ez a harminchárom vödör talán ismét igazított a társadalom és a honvédség közötti köteléken, így, hogy egy református magyar család felajánlása egy magyar katona családjára talált rá, hiszen a Karácsony is az egymásra találás nagy ünnepe, amikor az Isten rátalál az emberre, az ember az Istenre, a napkeleti bölcsek a megszületett Megváltóra, pásztorok a betlehemi jászolra, a családtagok egymásra, az személyiségünk, az individuumunk az Imago Dei, az Istenképmás szerinti önmagára. Így érnek az Isten dolgai végül is mindig célba.”

Istent keresem

Bír 17

„Most már tudom, hogy jót fog tenni velem az Úr, mert egy lévita lett a papom” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink