Kárpát-medencei ifjúsági referensek találkoztak Budapesten

2010. január 14., csütörtök

altEgyidőben tanácskoztak a Generális Konvent Elnökségével a Kárpát-medencei ifjúsági referensek. A Dunamelléki Egyházkerület székházában az ifjúsági munkások a kétnapos találkozón a határokon átívelő együttműködés lehetőségeiről beszélgettek egymással.

A Generális Konventtel egyidőben tartottak megbeszélést a Kárpát-medence ifjúsági referensei és a magyarországi ifjúsági szervezetek vezetői. Az eszmecserét megnyitó áhítatában Fodorné Ablonczy Margit dunamelléki ifjúsági referens az 1Kir 10,1-7 alapján arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos megvizsgálni annak módjait, ahogyan az ifjúsághoz közelítünk, hogy ők mit látnak belőlünk. A kárpát-medencei tanácskozáson bemutatkozott a felvidéki FIRESZ, az erdélyi IKE, a magyarországi KIE, a kárpátaljai és a királyhágómelléki KRISZ, a REFISZ, valamint a dunántúli és a dunamelléki ifjúsági referensek, illetve a budapesti teológia.

A szervezetek képviselői megismerkedtek a Szeretethíd és a kirinet.hu kezdeményezésekkel. A találkozó második napján a május 22-én egységesült Magyar Református Egyház ifjúsági munkájának közösen megvalósítható lehetőségeiről folytatnak további megbeszéléseket - 2004 óta másodszor.

Istent keresem

2Tim 2,14–18

„Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →