Keresik a REV új főtitkárát

2012. augusztus 29., szerda

A Református Egyházak Világközössége főtitkárának, a hazánkba korábban többször is ellátogató Dr. Setri Nyominak megbízatása 2014 áprilisában lejár. A REV bizottságot állított fel és felhívást tett közzé a kenyai lelkész utódjának felkutatására.

A REV pályázatot hirdet a szervezet legfelsőbb tisztségének betöltésére. A főtitkári állásra 2012. december 31-ig várják az előzetes pályázatokat. Dr. Sheilagh Kesting, a bizottság elnöke, a Skót Egyház külügyi vezetője áll az érdeklődők rendelkezésére és a pályázati dokumentáció is nála érhető el. A pályázóknak a kiválasztási eljárás hosszas folyamatában egyházuk hivatalos támogatására is szükségük lesz.

Főtitkári tisztségre a REV tagegyházainak lelkészei pályázathatnak, akik elkötelezettek a református hittel és az ökumenikus együttműködéssel szemben, alapos teológiai végzettséggel rendelkeznek, behatóan ismerik az aktuális nemzetközi egyházi témákat, tapasztalatot szereztek vezető tisztségben, a kommunikáció terén és kiváló csapatmunkások. További elvárás a teológiai sokszínűség, a nemek közötti kapcsolatok és az ifjúsági misszió iránti érzékenység. Az angol nyelv anyanyelvi szintű ismerete mellett előnyt jelent a francia, német és/vagy spanyol nyelv ismerete. Az új főtitkár 2013. májusában kapja meg megbízását és 2014. elején léphet munkába.

www.wcrc.ch

Külügyi Iroda

Istent keresem

1Thessz 2,1–12

„...a mi Istenünktől bátorságot kaptunk arra, hogy nyíltan hirdessük nektek Isten evangéliumát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →