Kiválasztották egyházunk idei borait

2018. március 04., vasárnap

Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.

Hatodik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát (BORUM) március 2. és 4. között, melynek ez alkalommal a vajdasági Bácskossuthfalva adott otthont. A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány rendezvényére közel száz szőlész és borász érkezett szerte a Kárpát-medencéből, akik összesen 92 bort neveztek a versenyre.

A Magyarországi Református Egyház Bora 2018 címet a bácskossuthfalvi Méhes Béla borász 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje nyerte a fehérbor kategóriában, míg a szekszárdi borvidékről Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc típusú bora a vörösbor kategóriában. Kovács Pál borszakértő, a hat tagú zsűri elnöke szerint „a győztes borok méltó módon képviselhetik a református közösségen belül a borászatot".

A közel száz borból összesen tizennégyet értékeltek arany oklevéllel. A fórum végén a résztvevők úgy döntöttek, egy év múlva a borsodi Cserépfalu adhat otthont a VII. BORUM-nak.

Farkas Zsuzsanna

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink