Konfirmandus találkozó és Firesz-központ avatás Bátorkeszin

2010. október 22., péntek

A két eseményt az ötödik, ezúttal nyolcnaposra tervezett Bátorkeszi István Napok keretén belül szervezik meg a hétvégén.

Az ötödik, ezúttal nyolcnaposra tervezett Bátorkeszi István Napok keretén belül szervezik meg a hétvégén Bátorkeszin a komáromi egyházmegye konfirmált fiataljainak a találkozóját, amelyen szó lesz a Firesz múltjáról és jelenéről, valamint átadják a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Fireszke Gyermek- és Ifjúsági Központját is.

Október 23-án, szombaton kilenc órakor a Firesz Duna Mente szervezésében Dobai Júlia Firesz munkatárs áhítatával veszi kezdetét a komáromi egyházmegye konfirmandusainak találkozója. Ezután a komáromi református ifjúsági színjátszó kör tagjai Cseri Kálmán műve alapján előadják az „Álom, vagy valóság“ című színdarabot.

Délután három órakor ünnepi istentisztelet lesz a református templomban, melyen igét hirdet Géresi Róbert püspökhelyettes, a Firesz egykori elnöke. Fellép a Firesz Cantante Domino kórusa Süll Kinga karnagy, egyházzenész vezetésével. A Firesz múltjáról és jelenéről Molnár Árpád missziói tanácsos, a Firesz elnöke számol be. Hogyan lesz az álomból valóság, illetve hogyan alakult át az egykori református iskola Firesz-központtá? – erről Czinke Zsolt bátorkeszi lelkipásztor, a Firesz országos vezetőségi tagja szól. Ebből az alkalomból mond ünnepi köszöntőt Répás Zsuzsanna a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (Budapest) nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. A Bátorkeszi István gályarab prédikátor emlékére állított dombormű megkoszorúzása után kerül sor a Fireszke Gyermek- Ifjúsági és Konferenciaközpont ünnepélyes átadására a Cantate Domino kórus közreműködésével.

reformata.sk

Istent keresem

2Krón 34

„...leromboltatta az oltárokat, ...összetörette a bálványokat...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →