Londonban tartotta ünnepi konferenciáját az Európai Kórházmissziós Hálózat

2010. szeptember 21., kedd

A konferencia résztvevői együtt emlékeztek az elmúlt húsz esztendős kórházi, valamint a tíz esztendős európai közösségben való együttmunkálkodásra. 

altA konferencia résztvevői együtt emlékeztek az elmúlt húsz esztendős kórházi, valamint a tíz esztendős európai közösségben való együttmunkálkodásra.

 

Mit jelent kórházlelkésznek lenni a gazdasági szempontok által meghatározott, Európa-szerte változó egészségügyben? Hogyan lehet jelen lenni Krisztus evangéliumával a betegágy mellett, amikor a keresztyénség  „egy a sok vallás között”? Mit jelent reménységet hordozni a gazdasági krizis által megnyomorított és megbetegedő emberek mellett? Kikhez és hogyan küldetett a kórházmisszióban szolgáló lelkész, önkéntes, lelkigondozó? A négynapos konferencián ezekre a nagyon is aktuális kédésekre keresték a választokat, valamint megválasztották a szervezet új koordinátorát: dr. Anne Vandenhoeck (Belgium) személyében. A Magyarországi Református Egyházat Gál Judit kórházmisszió vezető képviselte. 

A képen a St.Thomas Hospital kórházi kápolnájában látható falrész, több mint 100 nyelven (magyarul is) olvasható "Béke"  felirattal.

Istent keresem

2Tim 3,1–9

„Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak erejét megtagadják” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →