Magyar részvétel a Kirchentagon

2012. november 18., vasárnap

Történetében először önálló standdal jelenik meg a Magyarországi Református Egyház a Kirchentagon. A jövőre Hamburgban sorra kerülő harmincnegyedik protestáns egyházi nagytalálkozón a Lehetőségek Piaca „Megélt ökumené" nevű részén a MRE mellett a felvidéki reformátusok is állítanak standot.

Az Elnökségi Tanács korábbi jóváhagyó döntése alapján a MRE nyáron pályázta meg azt a kiállító teret, amely május 1. és 5. között otthont ad a MRE, illetve a magyar reformátusság történetét és mindennapjait bemutató interaktív kiállításnak. A MRE standján missziói és diakóniai kezdeményezések képviselői és kerekasztalok résztevői teszik lehetővé a személyes találkozást, amit multimédiás tartalmak egészítenek ki. A szervezők Kárpát-medencei kitekintésben kívánják bemutatni és a több százezer látogató számára élményszerűen megjeleníteni a magyar református közösség szolgálatát.

Előkészítő ülés Hamburgban

A jövő évi Kirchentag több újdonsággal is jelentkezik: a Lehetőségek Piaca résztvevői arra is pályázhatnak, hogy workshop keretében mutassák be legfontosabb kezdeményezéseiket. A rendezvény a korábbinál is jobban összpontosít a környezettudatosságra a szervezésben, többek között azzal, hogy kerékpárbaráttá teszi azt. A november 17-én Hamburgban zajló előkészítő találkozáson megtörtént a technikai igények felmérése, a „piaci" programok egyeztetése, valamint kijelölték a standok helyét is. A MRE kiállítótere feltehetőleg egy nagy forgalmú csarnokban található majd meg. A várhatóan a Rajnai Egyház támogatásával zajló előkészületeket a Külügyi Iroda koordinálja.

Amire igazán szükséged van – így fordíthatnánk le a jövő évi Kirchentag mottóját. A téma magába foglalja az anyagi javak, a gazdasági világrend és igazságosság, a jólét és az adósság(elengedés) kérdését éppúgy, mint az élethez szükséges lelki és immateriális, közösségi javak kérdését. Milyen a jövő sikeres társadalma és milyen az ezt alakító közösségek közötti együttműködés? A közreműködőknek ezt a témakört kell, megjeleníteniük. A téma felől kiindulva minden olyan missziói és diakóniai kezdeményezés bemutatkozhat, ami a társadalmi igazságosságot és a sikeres közösséget támogatja. De helyet kaphat magának az egyházi közösségnek a bemutatása, amelyik „sikeres" lelki közösségként, felelős intézményi gazdálkodást folytatva törekszik hozzájárulni egy átfogó értelemben igazságosabb társadalom és egészségesebb közösség kialakításához.

Külügyi Iroda

Istent keresem

2Tim 4,6–8

„...eltétetett nekem az igazság koronája...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →