Megérkeztek! – fájdalomcsillapítók és bébitápszerek sorakoznak a református segítők táskáiban

2010. január 29., péntek

altMegérkezett Haitire a Magyar Református Szeretetszolgálat második mentőcsoportja. Az Osgyán Dániel vezette hatfős csapat repülőgépe Dominikán szállt le és innen autóval tették meg az utat Haiti romba dőlt fővárosáig. A segítők az utazás előtti este kicsomagolták a gyógyszereket és tápszereket, hogy kevesebb helyet foglaljanak és az adományokat sporttáskákba tették  Az Air France légitársaság ugyan nem szállítja ingyen az adományokat, de jelentős kedvezményt kaptak az árból.

Osgyán Dániel elmondta: A Béres Rt. 13 millió forint értékű gyógyszert adományozott, főként fájdalomcsillapítókat. A Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti telephelyére is sok segítség érkezett: számos család vitt bébitápszereket, bébiételt és pelenkákat. Az egyik kereskedelmi rádió segítségének köszönhetően a mentőcsapat kapott egy aggregátort is, ami nagy segítség a munkájukhoz, de műholdas Internet-kapcsolathoz nem sikerült jutniuk.

A szeretetszolgálat mentőcsapata itthoni idő szerint péntek reggel 9-kor elsőként az ENSZ koordinációt keresi meg. Osgyán Dániel hozzátette: amennyiben nem működik megfelelően a segélycsoportok koordinálása, akkkor – csakúgy, mint az előző csapat – nyakukba veszik a fővárost és megkeresik, hol van a legnagyobb szükség segítségre.

Haitin 150 ezer ember halt meg a két héttel ezelőtti földrengésben, és 250 ezer embert nyilvánítottak eltűntnek. Két hét után még mindig találtak túlélőt, de az embereket már csak a legkitartóbb mentőcsapatok keresik, mert a Haiti kormány a múlt héten befejezte a kutatást.

 

Fekete Zsuzsa

 

Istent keresem

Lk 9,51–62

„Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink