Mit lehet tanulni a koreai reformátusoktól?

2011. április 14., csütörtök

A Koreai Presbiteriánus Egyház Myungsung gyülekezete, több mint százezer tagot számlál. Ezzel az egyházközséggel kötött testvér-gyülekezeti kapcsolatot a debreceni nagytemplomi református gyülekezet.

A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, a Föld leggazdagabb országainak egyike. Fővárosa és legnagyobb városa Szöul, a világ második legnagyobb várostömörülése. Itt található a Koreai Presbiteriánus Egyház Myungsung gyülekezete, amely, több mint százezer tagot számlál. Ezzel az egyházközséggel kötött testvér-gyülekezeti kapcsolatot a debreceni nagytemplomi református gyülekezet.

„Amikor megérkeztem, úgy éreztem magam a gyülekezetben, mint aki egy szent városba érkezik– meséli élményeit a Debreceni Református Egyházmegye esperese, Vad Zsigmond. – Mindenkinek megvolt a saját feladata, tudta a több mint ötven lelkipásztor, a százötven diakónus, a kétezer fős énekkar, és a negyven fős presbiteri gárda is, hogy mit kell tenniük. Nem volt fejetlenség, rend uralkodik a szent városban és ez a rend, a léleknek a munkája." Folytatás...

Istent keresem

2Tim 1,1–7

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →