Október 31-ig várják a jelöléseket a Jószolgálat díjra

2016. október 28., péntek

Szociális területen kiemelkedően példaértékű munkát végző személyek és intézmények jelölthetők a kitüntetésre.

A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok és a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány június 16-án alapította meg a Jószolgálat díjat, azzal a céllal, hogy a szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkájára irányítsák a figyelmet, és elősegítsék a szociális életpályák népszerűsítését és társadalmi elismertségének növelését.

A kiírásban öt kategóriát jelöltek meg: családokért, kisebbségekért, fogyatékkal élőkért, idősekért és hajléktalanokért végzett szociális munka. Lehetőség van szakmán kívüli, de a szociális területen kiemelkedően munkálkodó személy elismerésére, emellett életműdíj átadására is.

A díjra október 31-ig lehet jelölést leadni. A díjátadó időpontja 2017. február 10-e, ekkor hirdetik ki a Jószolgálat díj kategóriánkénti nyerteseit, illetve a közönség által megszavazott közönségdíj nyerteseit is. A közönségdíjra a Jószolgálat díj Facebook-oldalán lehet majd szavazatokat leadni.

A zsűritagok között van a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat képviselője is.

Forrás: Magyar Kurír

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió