"Benne van az ének feldobó ereje, az Ige édes íze, az imádság lelki egészséget megőrző minden tulajdonsága" – 3 in 1 Királyhelmecen

2010. március 15., hétfő

altA idén már második alkalommal rendezik meg a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház zempléni egyházmegyéjében – ezúttal Királyhelmecen – a "3 in 1" elnevezésű rendezvényt a konfirmált fiatalok számára.

 

A március 27-én, szombaton 14 órától kezdődő alkalomnak a királyhelmeci gyülekezeti ház ad otthont. A várhatóan ismét jó hangulatú találkozó témája a szabadság. A résztvevők az ige fényében közösen gondolkodnak arról, hogy milyen szabadnak lenni, milyen szabadságra van igazán szükségük, mitől, illetve kitől kell szabadulniuk, s legfőképpen, hogy ki által lehetnek igazán szabadok.

A konfirmált ifjaknak a zempléni egyházmegyében egyelőre még nem alakult ki egy olyan kortársközössége, ahol hitkérdéseikkel, esetleges kételyeikkel tovább foglalkozhatnának, illetve megbeszélhetnék egymással. A zempléni egyházmegye fiatal lelkészei felismerve ezt a tényt döntöttek úgy, hogy havonta egy alkalommal – mindig más gyülekezetben – ifjúsági délutánt szerveznek ezen fiatalok számára. A találkozóknak stílusosan, mint ahogyan a kávék összetételét is jelzik, 3 az 1-ben elnevezést adták. Februárban szervezték meg első alkalommal az ilyen találkozójukat a kisgéresi alapiskolában a helyi lelkészházaspár Blanár Erik és Blanárné Pituk Gabriella meghívására. A rendezvény sikerén felbuzdulva kerül sor a mostani királyhelmeci alkalomra is, amelyre a szervezők szeretettel várnak minden konfirmált fiatalt.

Mit is takar a 3 in 1 elnevezés? Benne van a kávé feldobó ereje, a cukor édes íze, a tej egészséget megőrző minden tulajdonsága. Benne van az ének feldobó ereje, az Ige édes íze, az imádság lelki egészséget megőrző minden tulajdonsága. Benne van a játék feldobó ereje, a sütik édes íze, a beszélgetést lelki egészséget megőrző minden tulajdonsága. Benne van a Szentlélek feldobó ereje, a Fiú szeretetének édes íze, a gondoskodó Atya lelki egészséget megőrző minden tulajdonsága.

reformata.sk

Istent keresem

2Tim 2,14–18

„Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →