Református hittan-segédanyagok

2016. március 06., vasárnap

Ezekben a hetekben zajlanak az állami iskolákban kötelezően választható hit- és erkölcstanórákkal kapcsolatos tájékoztató szülői értekezletek. Oldalunkon elérhetőek az informálódást, tájékoztatást szolgáló segédanyagok.

Április folyamán kell a szülőknek nyilatkozniuk arról, hogy állami fenntartású általános iskolában vagy hatévfolyamos gimnáziumban tanuló, általános iskolás korú gyermekük erkölcstant (szemptembertől etikára változik a tantárgy neve) vagy valamelyik felekezet hit- és erkölcstan óráját fogja látogatni a következő tanévben.

Hogy a szülők döntését segítsék, az iskolák kötelesek egyeztetni a helyi egyházközségekkel, s március 14-ig tájékoztató szülői értekezleteket szervezni. A Zsinati Oktatásügyi Iroda idén is honlapunkon tette közzé a tájékoztatást segítő, helyi igényekre szabható plakátot, szórólapot és a református hit- és erkölcstant bemutató diasort.

>> Tovább a beiratkozást segítő segédanyagokhoz

Miért válasszák a református hit- és erkölcstant? Mi zajlik a református hittanórán? Ezekre a kérdésekre választ kaphatnak a szülők a hittan.info oldalon. Az egyházközségek, lelkipásztorok és vallástanárok honlapunk Hittan rovatában találják a munkájukat segítő legfrissebb információkat, valamint az Oktatunk aloldal jobb hasábjában található kérdések és feleletek formájában tájékozódhatnak a hit- és erkölcstanoktatás szervezéséről.

reformatus.hu

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink