Református missziói kapuk – az Onézimusz Alapítvány

2010. szeptember 14., kedd

Missziói kapu nyílt a református egyházban a Dél-Alföldön. Az Onézimusz Alapítvány nemzetközi missziós szervezet a nagysikerű 2009-es missziós körútja után idén is visszatért.

Hatalmas missziói kapu nyílt a református egyházban a Dél-Alföldön 2010 Pünkösdjét követően. Az OM (Operation Mobilisation – magyar nevén Onézimusz Alapítvány) nemzetközi missziós szervezet a nagysikerű 2009-es dél-alföldi missziós körútja után idén is visszatért.

Az OM szervezetet világszerte leginkább a missziós óceánjáró Logos és Doulos hajókról ismerik. Van ugyanakkor számos szárazföldi programjuk is. Ilyen például a Bus4Life. Ez azt jelenti, hogy van az egyesületnek egy különleges, multifunkcionális missziós átalakított nagybusza, amivel egy kisebb nemzetközi „legénység” járja az országot. A busz lehet kiscsoportos személyszállító, keresztyén könyvesbolt, keresztyén kávéház, mozivásznas vetítőhely keresztyén filmklub számára, kiscsoportos előadó-, bibliaköri-, vagy játék terem projektoros lehetőséggel, missziós szükséglakás, missziói raktár. Ahova meghívják őket, nagyon változatos és érdekes módon teszik azt, ami az OM szervezet fő célja:erősíteni a gyülekezeteket, keresztyéneket missziói-bibliai látásukban és gyakorlatukban. Feladatuk, hogy bemutassák, Isten milyen sokféleképpen és sokszor helyezte szívünkre a róla szóló örömhír továbbadásának feladatát, és hogy ezt továbbadni, erről tanúskodni milyen nagyszerű és változatos, lelkesítő dolog!

Az idei pünkösdi Bus4Life körút azért volt különleges, mert olyan területekre is eljutottak, ahol még korábban nem voltak, illetve a missziós legénység változatosságában, és a református vendégfogadás kedvességében, örömében, rekordot döntött.
Az idei Bus4Life turné május 24. Pünkösdhétfőtől június 1-ig tartott. Ennek során a következő állomásaik voltak: Békésszentandrás, Gyula, Orosháza, Makó, Szeged, Kübekháza, Hódmezővásárhely. E helyeken változatos módon szolgáltak református egyházközségekben, óvodában, általános iskolában, gimnáziumokban, falunapi rendezvényen. A körúton volt területi ifjúsági világmissziós találkozó, gyülekezeti missziós vetítettképes előadás, gyülekezeti filmklub, tanórákon tartott játékos interaktív missziós oktatás, iskolai szabadidős akadályverseny, iskolai áhítat, gyülekezeti istentiszteleten való közreműködés, gyermekistentisztelet, kollégiumi esti beszélgetés. Mindez történt Bibliával, gitárral, hegedűkkel, énekkel, labda és ügyességi játékokkal, filmekkel, bábokkal. A 8 tagú missziós csapat tagjai között volt magyar (itthonról és Szlovákiából), német, ausztrál, cseh, amerikai. Koruk az egyetemista ifjúsági missziós gyakornoktól a sok évtizedet szolgált nyugdíjas gyermek-evangélizátorig változatos képet mutatott.

Mindegyik helyszínen nagy érdeklődés, lelkesedés kísérte a Bus4Life csapat szolgálatát, és mindenütt megerősítették, hogy visszavárják őket. Ezúton mondunk köszönetet a vendéglátó gyülekezeteknek, intézményeknek, lelkészeknek, gyülekezeti tagoknak, tanároknak, diákoknak az érdeklődő nyitott, szeretetteljes szívért, a szállás és étkezés biztosításáért. Az OM csapatnak és missziónak köszönet a programért és a mögötte levő sok lelki és anyagi áldozatvállalásért.

Jó érzés volt arra gondolni, hogy ilyen jellegű, több száz vagy talán ezret is meghaladó ember szívét érintő, lelkesítő, horizonttágító missziói körút még nem volt ebben a térségben református gyülekezeteink, iskoláink között. Hálásak vagyunk Istennek, hogy létrejöhetett ez az út. Valóban nagy református missziói kapu nyílt meg Pünkösd után errefelé.

Dr. Dobos Ágoston

református lelkész, Békésszentandrás

MINAP

A beszámoló aktualitását az adja, hogy szeptember 25-én szombaton kerül megrendezésre az OM missziós társaság és a Wicliffe Bibliafordítók közös MINAP-ja (Missziós Információs Nap).
Időpont: 2010. szeptember 25. 9:00-17:00
Helyszín: Olimpia Kávézó (Kelenföld Missziós Központ - Bp, XI. ker. Etele út 55.)
Az OM és a Wycliffe nemzetközi szinten és Magyarországon is együttműködő partnerek. Ezzel a közös programjukkal szeretnének segíteni mindazoknak, akik a sokféle szervezet között nehezen találják meg azt, amelyikkel szívesen szolgálnának külmisszióban akár rövid, akár hosszú távon. De azok figyelmébe is ajánlják ezt a napot, akik elsősorban arról szeretnének hallani, hogy ma mit tesz és tehet Isten a világban magyar missziómunkások által.
Érdekel a misszió?
Szeretnél találkozni olyanokkal, akik már tapasztalták ennek a munkának az áldásait és nehézségeit?
Szívesen hallanál arról, hogy Te hol és hogyan tudsz bekapcsolódni ebbe a szolgálatba?

A részvétel ingyenes, a jelentkezéseket minél hamarabb kérjük leadni Horváth Istvánnál a következő elérhetőségeken:
Postacím: 2030 Érd, Gyula u. 64.
Email: istvan.horvath@h.om.org
Telefon: 23/375-975, Fax: 23/375-976
Jelentkezési lap, szórólap és plakát letölthető.


Istent keresem

2Tim 3,10–17

„...mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →