Rendkívüli helytállás a vörösiszap-katasztrófa után

2011. október 05., szerda

A vörösiszap-katasztrófa egy éves évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak Kolontáron és Devecserben.  Az ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át a katasztrófa után segítséget nyújtó civil és hivatásos állománynak valamint a segélyszervezeteknek, köztük a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ) is.

Az MRSZ kuratóriumi elnöke, valamint vészhelyzet-kezelési és nemzetközi fejlesztési igazgatója „Rendkívüli helytállásért érdemjelet” kapott a belügyminisztertől. Az MRSZ nevében az elismeréseket Pál Sándor és Osgyán Dániel vette át.

A vörösiszap-katasztrófa elhárítás valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállás, illetve az azt elősegítő tevékenység elismeréséül a Magyar Református Szeretetszolgálat miniszteri elismerő oklevelet kapott. Az MRSZ nevében az elismeréseket Pál Sándor és Osgyan Dániel vette át.

Dr. Pintér Sándor ünnepi beszédében kiemelte, hogy az iszap elvitte a házakat és ezzel együtt az emberek múltját, emberi felelőtlenség miatt. Mégis nemzeti összefogásból, szolidaritásból példát mutattunk a világnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat összesen 18 millió forint értékben nyújtott segítséget a segélyezési időszakban, a rehabilitáció során pedig 33,3 millió forint értékben segített a bajbajutottakon.

 

Istent keresem

Lk 9,1–17

„Ettek és jóllaktak mindnyájan;” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →