Segítsünk együtt Haitin!

2010. január 16., szombat

altSzombat hajnaltól a Szeretetszolgálat orvoscsoportja Haitin segít a földrengés áldozatain. Szaktudásukkal, kötszerekkel, gyógyszerrel , lelki támasz nyújtásával segítenek a bajbajutottakon. Segítsen Ön is! Járuljunk hozzá együtt a földrengés utáni újjáépítéshez, ahhoz, hogy a családok feje felett ismét fedél lehessen, és megfelelő ellátást, gyógyszereket kaphassanak.


Kedd este igen erős, a Richter-skála szerinti 7.3-as erejű földrengés rázta meg Haiti fővárosát. A több mint egymilliós főváros nagy része, kórházai, iskolái romba dőltek, maga alá temetve több tízezer embert. A főváros infrastruktúrája lebénult, lassítva a mentési munkák elindulását. Az országban nagyon kevés az orvos, ezért a betegeket a családtagok a főváros repülőterére viszik, hogy az érkező segélyszervezetek orvosai azonnal segíthessenek nekik. A fővárosban olyan nagy az éhség és a kétségbeesés, hogy a lakosok a halottakból óriási halmokat hordanak össze, hogy ezzel hívják fel a segélyszervezetek figyelmét a baj nagyságára, és ösztönözzék őket a gyors segítségnyújtásra.

A katasztrófa döbbenetes nagysága arra indít bennünket, hogy Urunk nevében testvéri jobbot nyújtsunk a reményvesztett és kétségbeesett túlélőknek. A Magyar Református Szeretetszolgálat orvosokból és ápolókból álló mentőcsapata a katasztrófa másnapján már készen állt az indulásra. Szeretetszolgálatunk öt fős mentőcsoportja pénteken hajnalban indult útnak Budapestről és szombat reggel ért Haiti fővárosába.

Csapatunk bejutását a katasztrófa sújtotta térségbe a Dominikai Nemzeti Katasztrófavédelmi Egység segíti. Ők biztosítják csoportunk szállítását és haiti határátkelését, kíséretét a zavargások és az esetleges támadások miatt. A katasztrófa helyszínén a Haiti katasztrófavédelem és az ENSZ helyi koordinátorai jelölik ki számukra azt a területet, ahol el kell látniuk a hozzájuk érkező túlélőket, sérülteket. Az orvosokra, ápolókra nagy szükség van a földrengés sújtotta területen, mert a túlélőkért kutató szakembereket is bevonják a betegek ellátására, amíg nincs elegendő orvos a körzetben. A csoport kötszert, gyógyszert, infúziót visz magával a betegek ellátásához. Várhatóan egy hetet töltenek a területen.

A Magyar Református Szeretetszolgálat segítségnyújtó akciója alatt igyekszünk folyamatosan hírt adni a fejleményekről a www.jobbadni.hu weboldalon.

A Magyar Református Szeretetszolgálat országos gyűjtést hirdet a bajbajutott haiti túlélők, főleg gyermekek  megsegítésére. Kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint adományainkkal álljunk azok mellé, akik még tőlünk is szegényebbek, ezzel bizonyítva Református Egyházunk nemzetközi szolidaritását és szerepvállalását, a testvéri közösség vállalását.
Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, 1146 Budapest, Hungária krt. 200.
Számlaszám: CIB BANK 10702019-85008898-51100005
Kérjük a csekken, átutaláson tüntessék fel: "Haiti misszió"

Hálás szívvel köszönjük minden jókedvű adakozó felajánlását, tudva azt, hogy csak az marad meg, amit továbbadunk!

Istent keresem

Jak 2,14–26

„Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →