"Fogalmatok sincs, hogy mit csináltatok!" – a fővárost is meghódíthatja a Kontrasztkiállítás

2010. január 22., péntek

altDöbbenetes hatással van a Kontrasztkiállítás a látogatókra. Folyamatosan érkeznek a csoportok, és nem csak a fiatalok kíváncsiak rá. Magyarország egyik legnagyobb médiaügynökségének vezérigazgatója, miután megnézte a tárlatot, felajánlotta, hogy Budapestre is vigyék el, hogy még többen láthassák.

Nem csak magát a kiállítást, hanem diák- és tanár szemináriumok egész sorát is lehet látogatni. A Timóteus Társaság előadói azok, akik egy ifjúság- és családvédelmi programsorozatot vittek Kisvárdára. Elsősorban a házasságon belüli problémákra és a házasság előtti szexualitásra vannak kiélezve ezek az alkalmak és szűk két hét alatt mintegy kétezer diák vett részt rajtuk.

Sok cég teljes csapattal együtt jelentkezik be és a hétvégén egymásnak adják a kilincset. Már most lehet tudni, hogy március 12-én nem tudják bezárni a kiállítást, annyian kíváncsiak rá.

"A kiállítás legfőbb értéke, hogy számtalan beszélgetés születik belőle. Bizony, mennek el fiatalok könnyes szemmel a kiállításról, vagy éppen hálával, esetleg fájdalommal az arcukon. Néhány nappal ezelőtt egy fiatal házaspár jött el. Végigjárták a termeket és én őszintén szólva férfit még nem láttam úgy sírni, mint egy kisgyermek. Van a kiállítás végén egy csendszoba. Oda leült ez a fiatal pár és két és fél órán keresztül beszélgettek. Saját elmondásuk szerint – és ez az arcukra volt írva – valami felszakadt akkor, ami eddig titokban és csöndben volt és egy nagyon mély és nagyon áldott beszélgetés zajlott le közöttük." – nyilatkozta az Európa Rádiónak Százvai László a Kontrasztkiállítás ötletgazdája.

"Nagyon sok olyan gyerek van, aki eljön az osztályával megnézni a kiállítást és a szombati nyitvatartás alatt visszatér és elhozza az édesanyját, édesapját, eljönnek a testvérei. Ez is egy olyan visszajelzés, ami miatt azt mondjuk, hogy megérte és megéri ezt tovább folytatni."– mondta Százvai László.alt Az elmúlt két hétben három nagyváros is tett konkrét lépéseket annak érdekében, hogy ez a kiállítás náluk is megtekinthető legyen. Az egyik Nyíregyháza, a másik Debrecen a harmadik pedig Budapest. Ez utóbbi igazi csodának tekinthető. Egy fővárosi médiaszakember, miután hallott a Kontrasztkiállításról, elutazott Kisvárdára, hogy megnézze. Olyan nagy hatással volt rá, hogy felajánlott a kiállítás számára egy hatszáz négyzetméteres irodaházat a Deák téren, és öt nagyvárosban saját költségen buszokon és villamosokon reklámozná a tárlatot.

Mivel nagyon nagy az érdeklődés, kérik azokat, akik meg szeretnék nézni a kiállítást, látogassanak el a www.kontrasztkiallitas.hu oldalra és ott tájékozódjanak arról, mikor vannak szabad időpontok.

Hallgassa meg a Százvai Lászlóval készített interjút!

Istent keresem

2Tim 1,1–7

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →