Tanévnyitó Istentisztelet Nyírmeggyesen

2011. szeptember 24., szombat

Jézus Krisztus mondja: „Boldogok a tiszta szívűek.” Ezzel az Igével kezdődött szeptember 18-án, vasárnap a hittan-tanévnyitó istentisztelet Nyírmeggyesen.

Sok gyermek vett részt ezen a szép napsütéses délelőttön a templomban, szüleikkel, nagyszüleikkel, családtagjaikkal és a népes gyülekezettel együtt. Felcsendült az ismert ének: „Ó mely boldog ember az, ki Téged élő, igaz, egy Istent megismerhet.”

A tiszteletes nagy szeretettel köszöntötte a gyülekezetet és a padokban ünneplőbe öltözött ifjúságot. Fohász és imádság után az első osztályos gyermekek megáldása következett. Nagyon kedves és igen megható pillanat volt, amikor megkapták az áldó Igét, a Zsoltárok boldogmondásait – emléklappal együtt - szüleik, nagyszüleik, keresztszüleik jelenlétében.
Majd az egész hittanos csoport imádságokkal, aranymondással, szép énekekkel és kedves verssel igyekezett megörvendeztetni a gyülekezetet. Egymás kezét megfogva kértük a mi teremtő és megtartó Istenünk segítségét az új tanév minden napjára, minden pillanatára.

Ugye milyen jó ezt hallani: boldogság, boldog család? Az igehirdetése is erről szólt. A hálaadó imádság és a hangosan elmondott Úri imádság után nagyon jól kiválasztott, az alkalomhoz illő éneket énekeltünk, a 89. zsoltár 1. versét: „Az Úrnak irgalmát örökké éneklem.” és a  7. versszakot: „Boldog a nép, amely Tenéked örvendez.”
Hálaadással köszönjük meg a tanévnyitó istentisztelet minden áldását, és kérjük a mi Urunkat, Istenünket, őrizzen és tartson meg bennünket, hogy lehessünk Neki engedelmes, szófogadó, hálás szívű, hűséges gyermekei.

Gere Istvánné, hitoktató

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →