Úton a bérkompenzáció az egyházi fenntartású közintézmények dolgozóinak

2012. július 10., kedd

Július-augusztusban megérkezik a fenntartókhoz az állami bérkompenzációs támogatás összege.

Az egyházi fenntartású, közfeladatot ellátó intézmények dolgozói idén is részesülnek az állam által biztosított forrásokból bérkompenzációs támogatásokban. Ezeknek az igényeknek az összesítése, a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően, idén tavasszal már megtörtént.

Ennek nyomán június utolsó hetében megindultak az egyeztetések a kormánnyal a bérkompenzációs támogatás kifizetéséről szóló megállapodásról. Jó reménység van arra, hogy július közepéig a megállapodás aláírásra kerül és ezután a kormányzat átutalja az egyház által megjelölt igények szerinti bérkompenzációs támogatás összegét. Amikor ez a támogatás megérkezik, a pénzösszeg az igényt leadó, közfeladatot ellátó intézmények fenntartóihoz kerül. A bérkompenzációs támogatás további adminisztratív teendőiről az egyház illetékes munkatársai a fenntartókat időben tájékoztatják.

A Magyarországi Református Egyház által fenntartott, közfeladatot ellátó intézmények dolgozói 2012-ben körülbelül egymilliárd forint bérkompenzációra jogosultak. A korábbi kormányrendelet értelmében a fenntartóknak meg kellett előlegezniük a bérkompenzáció összegét az arra jogosult munkavállalóiknak.

MRE Kommunikációs Szolgálat

Istent keresem

Jak 1,9–18

„Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim:...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →