Túlélő pontot nyit hétvégére a Magyar Református Szeretetszolgálat

2012. február 03., péntek

15 fő befogadására alkalmas épületet nyit meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a fagyoskodó hajléktalanok számára. A XIV. kerületi ingatlanban péntek estétől hétfő reggelig húzhatják meg magukat az otthontalanok. Egy fedett, fűtött épület ebben a hidegben a túlélést jelenti a hajléktalanoknak. A rászorulókat meleg étel várja. Ezek mellett továbbra is üzemelnek a teajáratok Debrecenben és Budapesten.

Budapesten és Debrecenben ételosztással, forró teával, C vitaminnal és édességgel járják a várost a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei. A hajléktalanok mellett várnak minden rászorulót, akinek segítséget jelent egy forró ital és élelmiszer. Szerdától vasárnapig tart a „Majd ha fagy” teajárat, de ha az időjárás szükségessé teszi, a szervezet folytatja a hajléktalanok ellátását.

A rendkívül hideg időjárás nem csak az otthontalanokat veszélyezteti, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta működő Tűzifa programjával is segít. Országszerte sok család jelentkezett a segélyszervezetnél, hogy a mindennapi betevő beszerzése után, nem jut pénz a tüzelőre a családi költségvetésből. A többgyermekes családoknak és az egyedül élő nyugdíjasoknak is nehézséget okoz eldönteni, hogy ennivaló vagy meleg legyen otthon. Ezért a szervezet tűzifával is segíti a fagyoskodókat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat arra hívja fel támogatói figyelmét, hogy legyenek nyitottabbak a környezetükben élők iránt és figyeljenek jobban a szerényebb körülmények között élőkre. A Magyar Református Szeretetszolgálatot lehet támogatni önkéntes munkával vagy pénzadománnyal a www.jobbadni.hu oldalon keresztül.

Istent keresem

Lk 9,37–50

„Aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink