Útravaló ballagó diákoknak

2010. április 30., péntek

alt"A középiskolai tanulmányok befejezése, a ballagás, az érettségi – életetek jelentős mérföldkövei –, éppen Húsvét és Pünkösd közé esnek. Bizonyára sokan lesznek közületek, akik továbbtanulnak, mások munkahelyet keresnek majd, de a gondtalan ifjúkort mindenki számára a felelősséggel, kötelezettségekkel teli felnőtt élet váltja fel. Arról azonban tudnotok kell, hogy minden körülmények között Jézus Krisztushoz tartoztok és jövőtök – hála Istennek – az Ő kezében van!"

„Mert ami az Istentől született, legyőzi a világot,
és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.
Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi,
hogy Jézus az Isten Fia?”
(Jn 1,4–5).

Kedves Ballagó Testvéreink!


A középiskolai tanulmányok befejezése, a ballagás, az érettségi – életetek jelentős mérföldkövei –, éppen Húsvét és Pünkösd közé esnek.
Bizonyára sokan lesznek közületek, akik továbbtanulnak, mások munkahelyet keresnek majd, de a gondtalan ifjúkort mindenki számára a felelősséggel, kötelezettségekkel teli felnőtt élet váltja fel.
Ma még nem láthatjátok pontosan, mit hoz a jövő számotokra, nem tudhatjátok, milyen kihívások érnek, hányféle buktatón keresztül vezet az utatok az áhított eredményekhez, a boldog és sikeres élethez.
Mi abban szeretnénk Benneteket erősíteni, hogy ne legyetek türelmetlenek, ne a jövőt kutassátok. Arról azonban tudnotok kell, hogy minden körülmények között Jézus Krisztushoz tartoztok és jövőtök – hála Istennek – az Ő kezében van!
Húsvét és Pünkösd között nem csak az érettségire és a ballagásra készülhettek, de lehetőségetek van várni a teremtő Szentlélekre. Hiszen a Lélek tud újjászülni mindnyájatokat arra az életre, ami Istennek megfelelő és ami Nektek is jó. Ti ma talán azzal a reménységgel indultok el, hogy átalakítjátok, átformáljátok és legyőzitek a világot. János apostol ma azzal biztat Benneteket, hogy az igazi győzelem nem feltétlenül az, ha erősek, sikeresek és elsők vagytok, hanem maga a Krisztusba vetett hit lesz győzelemmé. „Mert ami az Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?” (Jn 1,4–5).
A Magyarországi Református Egyház Zsinata nevében mi ezt a győzelmet, ezt a diadalt kívánjuk Nektek, amikor sikeres, boldog életet kérünk számotokra Istenünktől.

Budapest, 2010. május 1.

Dr. Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke       és         Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke

Istent keresem

2Tim 4,1–5

„...töltsd be szolgálatodat” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →