Zsoltárok és népdalok az Országház előtt

2019. április 06., szombat

„Felemelő, hogy van egy hely, ahol ezeket az énekeket több mint 240 gyermek együtt énekelheti" – 21. alkalommal rendezték meg április 5-én a Béres Ferenc Országos Református Éneklőversenyt.

A szervező és a megmérettetésnek otthont adó Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájában több mint 240, az ország minden szegletéből érkező diák csillogtatta meg énektudását. A gyerekek tíz korcsoportban nevezhettek. A zsoltárok és dicséretek mellett erdélyi népdalokat énekelhettek. Az előadásokat neves egyház-, komoly- és népzenészek értékelték.

Tarnóczyné Varga Csenge ének tanár, karvezető, az esemény főszervezője szerint a verseny anyagának összeállításakor fontos szempont volt, hogy értékes, a magyar és református gyökereket ápoló, a versenyzőkre jó hatást gyakorló dalokra essen a választás. „Felemelő, hogy van egy hely, ahol ezeket az énekeket több mint 240 gyermek együtt énekelheti" – összegezte a tanárnő.

A nap zárásaként a résztvevők kísérőikkel együtt az Országház előtt örvendeztették meg az arra járókat: a rögtönzött diákkórus református énekeink és a magyar népdalkincs gyöngyszemeivel dicsérte a Mindenhatót.

A rendezvény a Miniszterelnökség támogatásával valósulhatott meg. A díjazottak listája hamarosan elérhető lesz a Julianna iskola honlapján.

Kocsis Julianna, fotó: Kalocsai Richárd

Istent keresem

2Krón 34

„...leromboltatta az oltárokat, ...összetörette a bálványokat...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →