Díjak és beszámolók napja

2012. november 16., címkék: múltfeltárás, zsinat, xiii. zsinati ciklus 11. ülés, ökogyülekezeti tanács, református cigánymissziós tanács, énekeskönyvi bizottság (zsinat), összefoglaló

Átadták a zsinati alapítású díjakat és számos beszámolót hallgattak meg a bizottságokban folyó munkáról a XIII. zsinati ciklus 11. ülésének utolsó, pénteki napján.

Énekeskönyvtől a könnyűzenéig

2012. március 08., címkék: énekeskönyvi bizottság (zsinat), megbeszélés

Az énekeskönyvi adatbázis létrehozásának lehetőségeiről, új kiadványok megjelentetéséről tanácskoztak, valamint vita folyt a könnyűzene istentiszteleti helyéről az Énekeskönyvi Bizottsága idei első ülésén, február 28-án.

Megújulás és énekeskönyv

2011. május 05., címkék: énekeskönyvi bizottság (zsinat), fekete csaba, egyházzene

A készülő énekeskönyv szerkezete fő vonalakban már kialakult, most a közelmúltban, illetve a korábbi évszázadokban keletkezett énekek tanulmányozása folyik – mondta el Fekete Csaba, az Énekeskönyvi Bizottság elnöke. A tervek szerint a nyomdai előkészítés 2013-ban kezdődik, a megjelenés 2015-re várható.

A Zsinat döntött a múltfeltárás rendjéről

2010. június 03., címkék: énekeskönyvi bizottság (zsinat), Hírek, zsinati ülés, új református énekeskönyv, reformációi emlékbizottság, református egyház folyóirat, lelkészképzés, tényfeltáró történész bizottság, zsinat

A Zsinat ülésének első napján többek között az új énekeskönyv, választójogi törvény módosítása és a Tényfeltáró Történész Bizottság szerepelt a napirenden.

Istent keresem

2Krón 30

„...tartsanak páskát Izráel Istenének, az Úrnak a tiszteletére” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →