Vendégféléven Magyarországon

2015. december 18., címkék: ivan patterson, ír presbiteriánus egyház

Ivan Patterson fél évet töltött a budapesti teológián vendégtanárként. Az Ír Presbiteriánus Egyház korábbi moderátora mesélt magyarországi tapasztalatairól és arról, hogyan tudta kezelni egyháza a hazájában terrortámadásokba torkolló társadalmi-politikai feszültséget.

Képesnek kellett lennünk együtt élni a terrorizmussal

2012. április 20., címkék: ír presbiteriánus egyház, ivan patterson

Két állam, egy közösség – így jellemzi felekezetét az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora. Ivan Patterson nemrégiben járt Magyarországon, ekkor beszélgettünk az Észak-Írország közelmúltját bénító terrorizmusról, az egyházat érintő kihívásokról és a fiatalok sürgető bevonásáról.

Debrecenben az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora

2012. március 30., címkék: ír presbiteriánus egyház, testvéregyház, ivan patterson

Az Immánuel Otthon lakóit, az egyetem vezetőit és volt cserediákokat látogatott meg Ivan Patterson és felesége. Emellett a Szeretetszolgálat ifjúsági programjairól is tájékozódtak.

Az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora partneregyházi látogatáson hazánkban

2012. március 28., címkék: budapest, moderátor, ír presbiteriánus egyház, látogatás

Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora és felesége, Maureen, partneregyházi látogatásra érkeztek Magyarországra. Látogatásuk elsődleges célja az Ír Egyház és a MRE közötti testvéri kapcsolatok megerősítése, az egyházvezetéssel, valamint egyházunk missziói ágainak képviselőivel való találkozás.

Hazánkba látogat az Ír Prestbiteriánus Egyház moderátora

2012. március 23., címkék: roy patton, ivan patterson, moderátor, ír presbiteriánus egyház

Ivan Patterson március végén európai útra indul, látogatást tesz a Magyarországi Református Egyháznál is, egyházi és oktatási intézmények vezetőivel, valamint egykori belfasti ösztöndíjasokkal találkozik. Hazatérve május 28-án átadja moderátori tisztségét Roy Patton-nak.

Istent keresem

Jel 21,1–8

„Íme, újjáteremtek mindent" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →