Kihívottak közössége

2017. május 31., címkék: bács-kiskunsági egyházmegye, beiktatás, bán béla, tisztújítás, parókia portál

Beiktatták tisztébe Bán Bélát, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye új esperesét. Az ünnepi alkalmon Baján Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét.

Mindent jobban tudnak?

2012. április 17., címkék: konferencia, ifjúság, bács-kiskunsági egyházmegye, kecskemét

„Nemzedékek élnek egymás mellett úgy, hogy nem értik a másikat" – mondta Hegedűs Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese Kecskeméten, árpilis 13-án, a Ráció, generáció, degeneráció című konferencia megnyitóján.

Puszták és templomok

2011. augusztus 30., címkék: szórvány, Gyülekezeti hírek, reformátusok lapja, bács-kiskunsági egyházmegye

A felső-kiskunsági pusztavilágban jelentős kisebbségben élnek a reformátusok, egy-egy településen sokszor kilenc-tízszer annyi katolikus van, mint kálvinista. A reformátusoknak nemcsak a kisebbségi léttel kell felvenniük a harcot, hanem a változó világgal, a felszámolt tanyavilággal is. A kiskunsági pusztán a Kerekegyháza-Fülöpháza-Kunpuszta-Kunbaracsi Református Társegyházközség mindennapjaiban Kenyeresné Téglási Anna lelkipásztornő kalauzol.

Lelkészbeiktatás Kecskeméten

2011. január 17., címkék: bogárdi szabó istván, dunamelléki egyházkerület, Gyülekezeti hírek, bács-kiskunsági egyházmegye, kecskemét

Február 5-én iktatják be Kuti Józsefet Kecskemét-keleti egyházrészi lelkipásztori tisztébe. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi alkalmon Szabó István dunamelléki püspök szolgál igehirdetéssel.

Igazi ökumené Tiszakécskén

2010. január 19., címkék: ökumené, Gyülekezeti hírek, Ökumené, tiszakécske, bács-kiskunsági egyházmegye, dunamelléki egyházkerület

A református templomban evangélikus lelkészt hallgattak a római katolikus és református keresztyének Tiszakécskén. Az ökumenikus imahét harmadik napján Kiss János, kecskeméti evangélikus lelkipásztor hirdette Isten igéjét a tiszakécskei református templomban.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink