Kiválasztották egyházunk idei borait

2018. március 04., címkék: bácskossuthfalva, borum

Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.

Hűség és küldetéstudat

2015. szeptember 07., címkék: reformátusok lapja, bácskossuthfalva, tanévnyitó

Az anyagi és a jogbiztonság hiányának ellenére is erős intézményrendszert alkotnak a Kárpát-medence magyar református óvodái, iskolái, kollégiumai. Az Isten iránti hűséggel és a közös küldetéstudattal végzett szolgálat teszi őket azzá – hangzott el a délvidéki Bácskossuthfalván, a szeptember 5-én immár hatodszor megrendezett Kárpát-medencei református tanévnyitón. (A beágyazott videót elindítva visszanézheti az egész istentiszteletet.)

Testvér óvodák

2015. március 03., címkék: bácskossuthfalva, szerbiai reformátusok (szrke)

Testvérmegállapodást kötött három intézménnyel, köztük a Debreceni Református Kollégium Óvodájával a bácskossuthfalvi Napsugár Református Óvoda, amely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink