VI. Bátorkeszi István Napok

2011. október 12., címkék: világtalálkozó, bátorkeszi

  A Magyar Reformátusok VI. Világtalálkozója felvidéki kiemelt rendezvényeként kerül sor Bátorkeszin október 16–31. között a VI. Bátorkeszi István Napokra.

Nyári gyermektáborokat szervez a FIRESZ

2011. június 09., címkék: bátorkeszi, ifjúsági misszió, firesz

A Fiatal Reformátusok Szövetsége a Bátorkeszi Református Egyházközséggel karöltve az idén is megszervezi nyári táborait a 6-13 éves korosztályú gyermekek számára. A három tábor közül az egyik, most már hagyományosan, angol nyelvű lesz, de mindegyik témája Ruth könyve lesz.

Bátorkeszi gyorssegély az iszapkárosultak megsegítésére

2010. október 11., címkék: természeti katasztrófák, bátorkeszi, adomány

A bátorkeszi gyülekezet hétvégén meghirdetett adománygyűjtésének eredményeként ezer euró gyűlt össze az iszapkárosultak megsegítésére.

FIRESZKE gyermektáborok Bátorkeszin

2010. június 08., címkék: Határon túl, bátorkeszi, ifjúsági misszió, szlovákiai keresztyén egyház, firesz

A Fiatal Reformátusok Szövetsége az idén nyáron is három FIRESZKE gyermektábort szervez Bátorkeszin a 6 és 13 éves korosztály számára.

Bátorkeszin is megemlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról

2010. március 12., címkék: Határon túl, március 15, szlovákiai keresztyén egyház, megemlékezés, bátorkeszi

A Bátorkeszi Református Egyházközség szervezésében március 14-én, vasárnap 15 órai kezdéssel a református templomban emlékeznek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulójáról.

Hamarosan elkészül Bátorkeszin a Firesz gyermek- és ifjúsági központja

2010. február 21., címkék: Határon túl, bátorkeszi, szlovákiai reformátusok (szrke), firesz

A Bátorkeszi Református Egyházközség évente különböző gyermek- és ifjúsági táboroknak ad otthont, így sokan már eddig is Firesz-központként emlegették Bátorkeszit. A táborokat eddig a község tulajdonában lévő, bérelt épületben tartották meg, mivel az egyházközég, illetve a hitmélyítő alkalmakat szervező Firesz nem rendelkezett erre a célra alkalmas épülettel. A gyülekezet vezetősége a gyermek- és ifjúsági táborok népszerűségének köszönhetően végül úgy döntött, hogy missziói célra felújíttatja a templom és a lelkészlak közvetlen szomszédságában lévő egykori kéttantermes református iskoláját.

Istent keresem

Lk 8,16–25

„Hol van a ti hitetek?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →