Az EVT nyilatkozata a kopt keresztyéneket ért támadásokról

2017. április 10., címkék: kopt keresztyének, EVT, terrorizmus, egyházak világtanácsa (evt), evt

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit nyilatkozatában megrendültségének és részvétének adott hangot, valamint imádságban hordozza az áldozatok családjait, a sebesülteket és az egyiptomi népet.

Az EVT nyilatkozata a kopt keresztyéneket ért támadásokról

2017. április 10., címkék: kopt keresztyének, EVT, terrorizmus, egyházak világtanácsa (evt), evt

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit nyilatkozatában megrendültségének és részvétének adott hangot, valamint imádságban hordozza az áldozatok családjait, a sebesülteket és az egyiptomi népet.

Az EVT főtitkára a palesztin elnökkel egyeztetett

2017. február 27., címkék: palesztina, olav fyske tveit, Palesztina, evt, palesztína, egyházak világtanácsa (evt)

Mahmoud Abbas palesztin elnök hivatalosan fogadta az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkárát február 26-án.

Az Egyházak Világtanácsának pünkösdi üzenete

2016. május 13., címkék: evt, egyházak világtanácsa (evt), pünkösd

Az előítéletekkel szemben az emberiség jövőjének letéteménye abban van, ami egyesít minket – az Egyházak Világtanácsának (EVT) nyolc regionális elnöke a Szentháromság Isten nevében küldi köszöntését pünkösd alkalmából, az egyház születésének ünnepén.

Palesztin keresztyének elveszíthetik földjeiket

2016. május 12., címkék: Ökomenikus Kísérőprogram, Izrael, izrael, Palesztina, palesztína, egyházak világtanácsa (evt), evt, palesztina

Április 6-án újabb állomásához érkezett az Izraelt Palesztinától elválasztó fal építése a Cremisan-völgyben, ahol az Egyházak Világtanácsa (EVT) önkénteseinek jelenlétében és a szervezet tiltakozása ellenére kezdték el a 12 méteres tartóoszlopok elhelyezését.

Teológia és klímaváltozás ökumenikus távlatban

2016. március 18., címkék: evt, klimaváltozás

Ökoteológia, környezeti igazságosság és élelmiszerbiztonság volt a fő témája a Vóloszi Teológiai Akadémia és az Egyházak Világtanácsa (EVT) közös szervezésében – március 10. és 13. között – zajló konzultációnak.

Az Egyházak Világtanácsa fotópályázatot hirdet

2016. március 09., címkék: Pályázat, evt, pályázat, egyházak világtanácsa (evt)

Van egy fotód, ami a vízelosztás igazságosságáról mesél? - Az Egyházak Világtanácsának Ökumenikus Vízhálózata (EWN) a böjti időszak részeként a '7 Hét a Vízért' program keretein belül fotópályázatot hirdet az Instagram-on: arra biztatva az embereket, hogy megosszák a víz mindennapjainkban betöltött szerepéről szóló fotóikat.

Misszió szekularizált környezetben

2016. február 23., címkék: református egyházak világközössége (rev), világmissziós tanács, egyházak világtanácsa (evt), evt

A berekfürdői Megbékélés Háza ad otthont február 22–26. között a több egyházi világszervezet által rendezett nemzetközi és felekezetközi szemináriumnak, amely az európai egyházak küldetését érő kihívásokra fókuszál.  

Muszlim tudósok nyilatkozata a kisebbségek vallásgyakorlatáról

2016. február 02., címkék: iszlám, evt, egyházak világtanácsa (evt), vallási párbeszéd

Az Egyházak Világtanácsának főtitkára, Olav Fykse Tveit üdvözölte a muzulmán többségű területeken működő vallási kisebbségek jogairól szóló Marrakeshi Nyilatkozatot.

Felhívás a közös felelősségvállalásra és az összehangolt cselekvésre

2016. február 01., címkék: evt, menekültügy

Az európai menekültek és a migrációs válság témakörében szerveztek magas szintű konferenciát Genfben a kormányok, az ENSZ-ügynökségek és a civil szervezetek részvételével január 18–19-én. Az UNICEF, az UNFPA (az ENSZ Népesedési Alapja) és az UNHCR (az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa) által is támogatott konferencia házigazdája az Egyházak Világtanácsa (EVT) volt.

Az EVT karácsonyi üzenete

2015. december 23., címkék: karácsony, evt, egyházak világtanácsa (evt), karácsony 2015

Az Egyházak Világtanácsa főtitkárának, Olav Fykse Tveit karácsonyi gondolatai.

Az EVT is reagált a párizsi terrortámadásra

2015. november 16., címkék: nyilatkozat, terrorizmus, evt

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) svájci végrehajtó bizottsági ülésén elítélte a bejrúti és párizsi merényleteket, valamint szolidaritásáról biztosította az áldozatok családjait. Az EVT hisz abban, hogy az emberek tisztelete erősebb, mint a tébolyító terror.

Európai egyházak és ökumenikus szervezetek válasza a menekültválságra

2015. október 03., címkék: evt, CEC, rev, REV, cec, menekültügy

Miközben Európa kormányai a kialakult menekülthelyzet kapcsán szigorúbb határvédelemről tárgyalnak, az egyházak és az ökumenikus szervezetek forrásaikat átcsoportosítva támogatják a háború elől az európai térségbe menekülőket.

Az EVT állásfoglalása az európai menekültekről

2015. szeptember 06., címkék: evt, menekültügy

Az Egyházak Világtanácsa is megszólalt a menekültkérdésben. A keresztyén világszervezet főtitkára, Olav Fykse Tveit szeptember 4-én nyilatkozatban fordult a nyilvánossághoz, melynek magyar fordítását teljes terjedelmében közöljük. A szervezet az érintett országokban látogatást is tervez, szolidaritása kifejezéseképpen.

Az EVT nyilatkozatot adott ki a menekültek világnapja kapcsán

2015. június 16., címkék: evt, menekültek világnapja

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) legfelsőbb vezetőtestülete, a Végrehajtó Bizottság, a bevándorlók és menekültek melletti egyöntetű kiállásra szólította fel tagegyházait. A szervezet június 19-én web-szemináriumot tart a kérdésről.

Zarándokok blogja

2015. április 30., címkék: evt

Az „igazságosság és béke zarándoklata” fémjelzi az EVT által összefogott ökumenikus mozgalmat a Puszan-i nagygyűlés óta. Április 28-án elindult a virtuális zarándoklat.

Tagegyházak képviselői tanácskoztak az EVT új paradigmájáról

2015. április 30., címkék: evt

A Genf melletti Bossey ökumenikus intézete ad otthont az EVT tagegyházait képviselő ökumenikus referensek tanácskozásának április 28. és május 1. között. Az eszmecsere középpontjában az "igazságosság és béke zarándoklata" áll.

Az EVT emberségre hív az örmény népirtásra emlékezve

2015. április 27., címkék: evt, egyházak világtanácsa (evt)

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) április 24-én, a másfél millió áldozatot követelő tragédia századik évfordulójára emlékezett.

Egyházak a földközi-tengeri hajótörésről

2015. április 21., címkék: cec, evt, CEC, menekültkérdés

Három egyházi szervezet közösen emelte fel hangját a több száz menekült halálát követelő katasztrófa kapcsán. A megelőzés a fő feladat.

Az EVT Philip Potterre emlékezik

2015. április 02., címkék: egyházak világtanácsa (evt), evt

Elhunyt Dr. Philip Potter, az Egyházak Világtanácsának harmadik főtitkára. 93 évet élt. A metodista lelkész 1972 és 1984 között vezette a világszervezetet.

Ez történik továbbiak →

Istent keresem

Mt 16,13–20

„Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink