A valdensek kiállnak a homoszexuális párok családi joga mellett

2012. április 27., címkék: homoszexualitás, család, olasz protestánsok

Maria Bonafede, a Valdens Egyház moderátora szerint a család koncepciója kiterjeszthető a tartós párkapcsolatok valamennyi formájára.

Azonosneműek templomi házasságkötése Dániában

2012. március 26., címkék: homoszexualitás, templomi házasságkötés, dán népegyház

Dánia nyáron már engedélyezni fogja az azonosneműek házasságkötését, ráadásul nemcsak a városházákon, hanem a templomokban is.

Tömegesen hagyják el a finn egyházat egy püspöki kijelentés miatt

2010. október 25., címkék: homoszexualitás, finn evangélikus egyház, Nagyvilág

Egy hét alatt közel 25 ezer finn fordított hátat spontán módon a lutheránus államegyháznak, amelynek képviselői a homoszexualitást helytelenítő kijelentéseket tettek egy tévéműsorban.

Szociáletikai konzultáció Rómában

2010. február 11., címkék: Háttér, európai protestáns egyházak közössége (geke/cpce), olasz protestánsok, eutanázia, fazakas sándor, homoszexualitás

Az eutanázia kérdéséről, a homoszexuálisok élettársi kapcsolatának megáldásáról és a női püspöki tisztségről is tárgyaltak az Európai Protestáns Egyházak Közösségének (GEKE/CPCE) Etikai Szakbizottságának idei első ülésén. Az tanácskozást az Olaszországi Protestáns Egyházak Szövetségének meghívására február 8-9-én tartották.

Az Ukrán Orthodox Egyház az abortuszról és az egyneműek házasságáról

2010. január 25., címkék: Nagyvilág, ukrán ortodox egyház, európa tanács, homoszexualitás

A homoszexuális kapcsolat egyenjogúsítása a normális házassággal a társadalmi erkölcs tudatos rombolását jelenti és megteremti a társadalom globális demoralizálódásának feltételeit – hangsúlyozák Kijevben. Ezzel bírálják az EU Tanács dokumentumtervezetét.

Istent keresem

Lk 7,36–50

„Megbocsáttattak a te bűneid.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →